Iedereen een boek!

Vrijdag 30 juni is de slotronde van het Kampioenschap van de Leidse Schaakbond en tevens de laatste avond van het seizoen. Jullie schakers zullen deze zomer weer uitzwerven over velden en stranden, maar… jullie hoeven je niet te vervelen. Voor iedereen – deelnemers en toeschouwers – is er een boek!

Mede dankzij de nalatenschap van oud-leden Wim van der Pol en Rag de Graaff beschikt LSG over een groot aantal boeken. Het bestuur was daarom op zoek naar een goede bestemming. En wat is nu een betere bestemming dan jullie, lezers?
Natuurlijk zijn veel openingsboeken verouderd, maar buiten de main lines is dat lang niet zo erg. Het middenspel heeft voor u vast nog geheimen en ook al heeft u een tablebase, deze zal u niet leren hoe u een bruggetje bouwt.
Er zijn boeken van en over Bronstein, Larsen, Botwinnik, Tartakower, Capablanca, Keres, Tal, Aljechin, Fischer en Euwe. En wat te denken van
– De match Aljechin-Euwe 1935
– Dagboek van de tweekamp Karpov-Korchnoi door Donner
– Het kandidatentoernooi 1956
– Groningen 1946
Kortom, u was toch al van plan te komen. Neem aan het eind van de avond iets leuks mee.

4 reacties op “Iedereen een boek!

  1. Een bijzonder geslaagde actie van het bestuur die bij alle aanwezige deelnemers (ca. 60!) een zeer goede aarde is gevallen. Voor mij als boekenliefhebber was het een walhalla en ik heb meer dan tien prachtige werken mee naar huis genomen.

    Op deze plaats wil ik de nabestaanden van onze oud-clubgenoten van harte bedanken voor het beschikbaar stellen van deze fraaie boekenverzamelingen. Ik zal de aan mij toegevallen boeken bestuderen, koesteren en op mijn beurt weer doorgeven aan de volgende generatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*