Ideale voorbereiding

Zoals in het verslag van Edwin te lezen valt, speelden we op de slotdag tegen Molodezka, een team bestaande uit voornamelijk jonge Russen met 4 daarvan een rating van 2600+ en een gemiddelde rating van 2605.

Ik speelde tegen de slechtste van de 6: GM Mikhail A. Antipov (2558), de jeugdwereldkampioen U20 van 2015. Een snelle check leverde op dat hij zowel op 1.e4 Siciliaans, Frans als ook Modern speelt. Binnen het Siciliaans varieerde hij ook nog eens vrij vaak, zo zag ik Najdorfen, Draken en 2…Pc6-en voorbijkomen. Voorbereiden leek me vrij zinloos, omdat ik werkelijk alles moest gaan bekijken. Vandaar dat ik de Ierse Pub maar (weer) eens ging bezoeken. Daar aangekomen, bleek dat er karaoke op het programma stond. Sommige schakers bakten daar weinig van, maar bij deze moet ik toch Ivan Sokolov en onze arbiter Lena Miladinovic complimenteren met hun zangkunsten! Je hoort daar nog eens wat en vrolijk snelschakend tegen de En Passanters en het volgen van snelschaakmatch inclusief weddenschap Miguoel Adimiraal – Dick de Graaf (10-0!) werd het al snel 4 uur alvorens ik me naar het hotel begaf.

Geheel ontspannen deed ik de volgende middag toch nog wat aan voorbereiding: ik stortte me op de Prins variant van het Siciliaans: 1.e4 c5 2.Pf3 d6 3.d4 cxd4 4.Pxd4 Pf6 5.f3. Dat kwam voor in 4 van Mikhails partijen, dus daar was ik lekker snel mee klaar. Wonder boven wonder kreeg ik het ook nog op het bord…..

2 reacties op “Ideale voorbereiding

  1. Heet dat de Prinsvariant? Ik wist wel dat Prins het gespeeld heeft, maar ik veronderstelde dat de reden daarvan was dat in die tijd dat Prins 5.f2-f3 speelde dit ook geacht werd de beste zet te zijn. Ik herinner me tenminste in een oud boek van Euwe gelezen te hebben dat 5.f2-f3 de logische en daarom vermoedelijk beste zet was. Maar ik weet niet of Prins Euwe heeft beïnvloed of andersom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*