LSG Logo


Kalender oktober
1Interne 1e helft, ronde 3
8Interne 1e helft, ronde 4
8Externe LSG 4 - LSG 6
15Interne 1e helft, ronde 5
15ExterneLeiderdorp - LSG 5
22Zwitsers toernooi, ronde 2
29Interne 1e helft, ronde 5

Nieuw

Veel mensen hebben een bookmark voor de lsg site gemaakt met daarin www.lsg-leiden.nl/homepage.html. dan kom je vanzelf hier uit. Er is nu echter een vernieuwde site te bereiken via http://www.lsg-leiden.nl. Pas hierop je bookmarks aan.!

Interne competitie

Pionnen

Pionnen zijn geschapen. Alles is natuurlijk geschapen, maar pionnen zijn ook nog eens met een reden geschapen. Je behoort ze te koesteren. En louter voor het Grote Doel mag je ze opofferen. Het scheppingsverhaal bleek in de 4de ronde van de interne competitie niet bij iedereen even vertrouwd te zijn. Of men gelooft niet, dan kan ook.

Halverwege de avond was in meer partijen het aantal pionnen niet langer gelijk. Adriaan Schouten was er in de opening en vroege middenspel zomaar twee kwijt geraakt tegen Rob Uittenbogaard. Het kaas liet Rob zich niet meer van het brood eten en zijn witte stukken gingen soepel door de zwarte stelling. Een paar tafels verder speelde Van Ketel ook met twee pionnen minder. Maar hij had het Grote Doel wel in beeld. De koning van Adinda Serdijn stond (vrijwel) hulpeloos in het midden van het bord. Alleen het gepende paard ervoor bood enige bescherming. Raoul moest vooral even berekenen welke van de winnende zetten het Grote Doel zou bereiken en dat lukte vrij snel.

Pionnen kunnen soms zomaar gewonnen worden. Bij Maurice Walraven - Jan Verheijen, een partij die heel lang tot de meest rustige partijen aller tijden zou kunnen worden gerekend, won Jan met een kleine combinatie een pion. Geheel volgens het boekje ruilde hij daarna de stukken af en ging een dame-eindspel in. Vaak is dat gewonnen, soms wordt het toch remise. Zelden gaat het verloren, maar door een misgreep ging het bij Jan totaal mis. Na een zeer diepe kreet die iets inhield tussen zucht en verwarring, kreeg Maurice de felicitaties. Albert van Os had ook ergens 'along the way' een pion gewonnen van Jan Hellenberg. Nu staat Jan bekend als verdedigingsmachine, vooral als het verschil in materiaal minimaal is. Maar Albert deed het goed en uiteindelijk was de kleine pion zo dodelijk als wat.

In de top van het klassement hebben we na (schatting) ruim een jaar een nieuwe koploper. Wim Heemskerk versloeg in een wilde partij met zwart ex-koploper Arthur Pijpers. En u leest het goed. Er staat inderdaad Wim en wild in 1 zin. Arthur had weliswaar een stuk meer, maar zijn koning was kwetsbaar. Machines weten er mogelijk wel raad mee, voor mij was het veel te complex. Wel goed voor de competitie dat het druk blijft bovenin.

Overigens was het weer een volle avond met maar liefst 71 LSG-ers in de zaal. 68 achter de borden, twee toeschouwers en een opgeofferde pion die bij de indeling al had aangegeven oneven te willen zijn indien dat het land dient. Het grote aantal kwam mede door de "externe" match LSG 4 - LSG 6, die door het 4de met ruime cijfers werd gewonnen: 7-1. Niet alle overwinningen waren even vlekkeloos had ik het idee, maar er volgt vast nog een uitgebreid verslag!

Tekst: Robert Straver

De uitslagen van en de stand na de vierde ronde vindt u hier.

Speeldata LSG Zwitsers bekend!!

De data van de resterende 6 speelrondes van het Zwitsers zijn bekend.

De data zijn: 22 oktober, 19 november, 17 december, 21 januari, 11 februari en 18 maart

Je kunt je tot een week voor de ronde afmelden bij de wedstrijdleider intern (lsg-interne[at]lsg-leiden.nl). Ook is het natuurlijk mogelijk (maximaal 2) bye's op te nemen. Leden die zich niet hadden aangemeld maar alsnog willen meespelen met het Zwitsers, kunnen zich ook nog aanmelden!

Interne competitie

Grootteur tegen Amameester

De derde ronde bracht een aantal interessante paringen met zich mee. Zo mochten John Kettenis en Robin Schenkelaars het opnemen tegen respectievelijk Arthur Pijpers en Ivo Wantola. De underdogs konden helaas niet voor een verrassing zorgen. Pijpers kreeg voor een stuk een open h-lijn naar de witte koning. Wantola brak met een kleine combinatie door de damevleugel en het centrum heen. Al vrij snel stond er 2x 0-1 voor de 'meesters'.

Op twee borden deze avond stonden er binnen 10 zetten 4 witte pionnen op c4, d4, e4 en f4. Chris Molsbergen koos deze opzet tegen het Konings-Indisch van Frans Korving. Joris Kuipers met een s kwam tot de opstelling na wat ongebruikelijke zwarte openingszetten door Puck de Wit. Niet veel partijen met dergelijke opstellingen eindigen in een bloedeloze remise. Het is eten of gegeten worden. Het eerste gebeurde door Kuipers, het tweede bij Molsbergen.

Goed nieuws was dat er veel mensen in de interne competitie kwamen spelen. Maar liefst 36 man/vrouw! Tot tegen de klok van 00.00 uur werd er gestreden. Met name door Leendert Pols en Eric van 't Hof. Pols leek op enig moment in het middenspel kansen te hebben, maar greep mis. Van 't Hof, bekend om zijn messcherpe Italiaanse counters, won een pion en de heren gingen een ongelijk lopereindspel in met een pion meer voor zwart. Dat is vaak remise, maar in dit geval hadden de heren ook nog de beschikking over een toren. Dan wordt de verdediging vele malen lastiger. Door tijdsdruk bij Pols en rustig doch vastberaden spel van Van 't Hof met zijn vrije a-pion ging de zege precies om middernacht naar zwart.

Ook Oosterom zat op dat moment nog te zweten. Hij streed al ruime tijd een verloren strijd tegen Heemskerk met een stuk minder. Dat deed hij met zoveel volharding dat de heren het tot de laatste minuut van de tijd uitvochten. Maar de uitslag stond al enige tijd vast. Het stuk (meer) won.

Tekst: Robert Straver

De uitslagen van en de stand na de derde ronde vindt u hier.

Gegevens wedstrijdleider Interne Competitie

Let op ! Op 30 september heeft Robert Straver een nieuw telefoonnummer gekregen. Het aanmelden voor de ronde door spelers die van tevoren weten dat ze niet voor 19:50 in het Denksport Centrum kunnen zijn kan nu bij voorkeur per SMS (06 - 10 25 80 16) of eerder op de dag per mail aan de wedstrijleider intern.

Interne competitie Zwitsers

Weinig verrassingen in A, veel verrassingen in B

De eerste ronde van het 7-rondige Zwitserse toernooi kende weinig verrassingen in A en veel in B. Het aantal aanmeldingen lag dit jaar ongeveer op hetzelfde aantal als vorig jaar en dat is zeer fraai, want bijna 60 leden hadden zich (wederom) aangemeld! Wel had de wedstrijdleider intern nog wat 'bye' problematiek, maar oefening baart kunst.

Groep A ging vrijwel geheel op rating. Alleen De Jeu wist Termeulen te verschalken. Wellicht had Oosterom recht op een halfje tegen Van Haastert, die na de opening tegen minder ruimte en een loperpaar aankeek, maar desondanks in een ver eindspel toch wat handiger was. Kuipers speelde louter strategische zetten na, net als in zijn externe pot onlangs, vroege dameruil. Deze keer leverde het wel een punt op en een leerzame avond voor Polak. Mooi nieuws was wel dat er geen remises waren. Het aantal 'Leko's' op deze club is gering.

Groep B kende wel veel verrassingen. Verheijen klopt De Mooij, Robin Schenkelaars is nog steeds een ongeslagen LSG lid en mag trots zijn op een zwarte zege tegen Van Os. Ivo Schoonman verslaat good young RAG. Aan het tweede bord hield Koen van Lankveld het lang vol tegen Joop Bakker. Pas in een zeer vergevorderd toreneindspel breekt hij. Van wat ik ervan gezien had was het lang remise. Het toont maar weer eens aan wat schakers aan schaakkracht kunnen winnen met het bestuderen van toreneindspelen. Heel veel punten worden gewonnen en verloren door die vervelende torens.

De data voor de volgende rondes worden binnenkort bekend. De wedstrijdleider intern is inmiddels op een streng bye-dieet en er zullen geen gaten meer vallen. Hopelijk melden zich zelfs nog een aantal spelers aan die om wat voor reden dan ook de inschrijvingen / het toernooi hebben gemist, want dit format is ideaal voor veel en weinig spelende schakers!

De uitslagen en standen vanhet zwitsers vindt u hier.

KNSB competitie, ronde 1

KNSB Logo

Datum: 21 september 2013

De eerste ronde van het seizoen. Slechts met drie teams, maar wel met zes matchpunten: het derde was binnen 5 uur klaar met een goede overwinning, en beide andere teams winnen met de kleinst mogelijke cijfers.

Op de site zijn inmiddels verslagen en partijen terug te vinden.

SO Rotterdam LSG 1 4½ - 5½ verslag en partijen
SG Amersfoort LSG 2 3½ - 4½ wedstrijdverslag
D4 LSG 3 2½ - 5½wedstrijdverslag

Interne competitie

Angstgegners en grote ratingverschillen in ronde 2

Het was volle bak in ronde 2. Maar liefst 36 schakers traden dinsdagavond in de arena aan. Waaronder wederom een aantal mogelijk nieuwe leden voor LSG en dat is goed nieuws!

Een angstgegner is niet zomaar een tegenstander tegen wie je regelmatig verliest. Nee, je verliest naast regelmatig (of altijd) ook nog eens op een wijze die je alleen tegen die tegenstander overkomt. Daan Vernooy heeft dat met Joop Bakker. Zo slecht ging het allemaal niet, maar opeens stond er een 0. Zijn 234ste tegen Bakker. In mijn beleving lijkt Raoul van Ketel dat in zekere mate te hebben met zwart tegen Arthur Pijpers. Voor de 983ste keer kwam er een bekende Franse variant op het bord en na enig middenspel-geschuif moest Raoul zich gewonnen geven. Mijn tip: speel eens geen 1. ... e6, maar 'verras' Arthur met ongeveer elke willekeurige andere zwarte eerste zet.

De twee dames op de speelavond haalden samen twee volle punten. Puck de Wit had een mooi resultaat tegen Rob Uittenbogaard en Adinda Serdijn won op techniek een eindspel met een kwaliteit meer. Ook de familie Schenkelaars ging met 100% naar huis

Omdat er in de 2de ronde een groot aantal spelers hun eerste potje speelde, kende de indeling een aantal potjes waarbij het ratingverschil meer dan 500 punten was. Het leverde helaas geen verrassingen op. Verheijen, Hoogeveen en Van de Biggelaar streden voor wat ze waard waren, waarbij Hoogeveen best recht had op een remise. Wel veel leerzame momenten natuurlijk.

John Kettenis is dit seizoen onze eigen PEC Zwolle. Na 2 rondes staat hij fraai op de 3de plek!

Tekst: Robert Straver

De uitslagen van en de stand na de tweede ronde vindt u hier. Volgende week is er de eerste ronde van het Zwitsers. Je kunt je nog steeds aanmelden bij Robert Straver (lsg-interne [at] lsg-leiden.nl). De al binnen gekomen aanmeldingen vindt u hier.

Interne competitie

De kop is eraf!

De eerste ronde leverde direct al een aantal verrassingen op. Met name het 'trainingsgroepje' van Rudy pakte fraaie punten. Goed, her en der stonden tegenstanders wellicht wel een tikkeltje zeer goed, maar uiteindelijk gaat het om het scorebord en daarop stond voor Chiel Kuiper en John Kettenis een 1 tegen respectievelijk Chris de Weert en Bart van de Bosse. Frans Erwich won van ondergetekende, al mag dat wat mij betreft niet in het hetzelfde kopje met de verrassingen. Frans wint al jarenlang van mij. De man heeft geen geweten.

Goed nieuws was ook dat twee potentiële leden kwamen kennismaken. Zowel Rob Versluys (tegen Stanley Bingen) als Arthur Belle (tegen Johan Stins) pakte maar gelijk een vol punt mee. Klein detail was dat de computer hen toevallig aanvankelijk tegen elkaar had ingedeeld. Dat vonden we iets te gortig, dus 'handmatig' werd er wat geschoven. Hopelijk smaakt het voor hen naar meer!

Tekst: Robert Straver

De uitslagen van en de stand na de eerste ronde vindt u hier.

Topsport en plezier op de Koornbrug

Schaken midden in Leiden; dat levert veel bekijks op. Midden op de Koornbrug -de brug ter hoogte van het stadhuis over de Nieuwe Rijn- schaken op zondagmiddag. Is er een mooiere plek in Leiden voor een simultaan? In het kader van de eerste Leidse Topsport Tiendaagse gaf 1e tientalspeler en Internationaal Meester, Mark van der Werf, een simultaan. Aanvankelijk vallen er enkele spetters, maar als de zon doorbreekt is het heerlijk toeven op de Koornbrug.

Voorbijgangers, toeristen, volwassenen en kinderen komen voorbij. Sommigen blijven even staan kijken of nemen een foto; anderen nemen enthousiast plaats achter een van de borden. Steeds waren er tussen de zes en tien borden bezet. Het tempo van Mark was hoog en van 13.00 tot 17.30 uur speelde hij naar schatting zeker 40 partijen.

Op het stadhuisplein ligt een groot tuinschaakspel. Ook dat trekt de aandacht. Meerdere mensen vonden dat dit er altijd zou moeten liggen; andere steden hebben dat toch ook? Meer dan eens werd mij de vraag gesteld of wij dit vaker doen. Zelden heb ik zoveel enthousiate mensen gesproken over schaken. Het was een zeer geslaagde middag. Dank aan Mark voor zijn inzet en aan de andere betrokken LSG-ers voor hun hulp.

Zie hier voor enkele foto's die de sfeer van het evenement goed weergeven.

Van Dam, Van Dam & Verkade OK van Gouda 2013

Aan het begin van het seizoen organiseert de schaakvereniging Messemaker 1847 al weer geruime tijd een bijzonder sterk bezet Rapid toernooi. Ook dit jaar waren er behoorlijk wat grootmeesters aanwezig. Voor een aantal LSG-leden een goede mogelijkheid om te klijken hoe het met de vorm gesteld is.

Onze clubkampioen, Arthur Pijpers, presteerde van de aanwezige LSG-ers duidelijk het beste. Na vier rondes ging hij mede aan de leiding met op dat moment al overwinningen op drie grootmeesters: Sadler, van der Doel en Reinderman. Helaas viel hij daarna door nederlagen tegen l'Ami en Slingerland (een blunder in gewonnen stelling) iets terug, maar zijn 5 uit 7 was wel voldoende voor de vierde plaats met een TPR van 2582 !

Jan Sprenger voldeed min of meer aan de verwachtingen met 4,5 uit 7 en een TPR van 2469, goed voor de negende plaats.

Voor de prestaties van de andere LSG-leden, een uitgebreid verslag (met veel aandacht voor Arthur) en veel foto's verwijs ik verder naar de toernooisite. Op de toernooisite ook de partijnotatie van de overwinning van Arthur op Sadler, zie menukeuze schoonheidsprijs.

1e Leidse Topsport Tiendaagse

Simultaan Mark van der Werf op de Koornbrug

Op zondag 8 september zal Mark van der Werf een simultaan geven op de Koornbrug, midden in het centrum van Leiden. Een ieder die wil, kan deelnemen. Er zijn twintig borden; kinderen krijgen voorrang. De simultaan start om 13.00 uur; zodra er een bord leeg is, mag een nieuwe speler plaatsnemen. Naast de simultaan staan er enkele tafels waar vrij geschaakt kan worden. Ook ligt er naast de brug een groot tuinschaakspel. De Koornbrug is overdekt; mocht het weer onverhoopt toch te slecht zijn, zullen we uitwijken naar de bovenzaal van Einstein.

Deze activiteit vormt het begin van de 1e Leidse Topsport Tiendaagse. Later in de week is het de beurt aan basketballers, tafeltennisers, rugbyers en vele anderen. De stichting Topsport Leiden zorgt voor brede PR richting basisscholen. De Koornbrug ligt over de Nieuwe Rijn, vlak achter het stadhuis, midden in het centrum. Het biedt LSG een ideale kans om reclame te maken voor het schaken in het algemeen en onze plannen voor een jeugdafdeling in het bijzonder.

Het zou leuk zijn als er ook een groot aantal LSG-ers aanwezig is, dus als je in de gelegenheid bent, kom!

Alle informatie over de evenementen tijdens deze Topsport Tiendaagse is terug te vinden op de poster van de 1e Leidse Topsport Tiendaagse.

Jeugd beleidsplan

Tijdens de algemene leden vergadering is het stuk al een aantal keren ter sprake gekomen, het beleidsplan LSG jeugd. Er is toen ook toegezegd dat dit plan op de website gepubliceerd zou worden. Het beleidsplan moet nog een definitieve plek op de site krijgen maar is in elk geval via deze link nu door te lezen.

Robin van Kampen en Benjamin Bok winnen 6e Kroeg & Loper Toernooi

76 teams vormden gisteren het deelnemersveld van alweer het 6e Kroeg & Loper toernooi in Leiden. In een gezellige sfeer werd toch ook stevig om de prijzen gestreden. De winnaars van de vorige editie, Sipke Ernst en Floris van Assendelft, namen ook nu weer de leiding. Bij de start van de laatste ronde stonden zij een half bordpunt voor op het duo Robin van Kampen en Benjamin Bok. In de slotronde werd het topduel in het voordeel de favorieten Van Kampen en Bok beslist (1.5-0.5), genoeg voor de eindzege. Sipke Ernst en Floris van Assendelft werden nog wel tweede, terwijl Wouter Spoelman en Christov Kleijn als derde eindigden.

De rating prijzen gingen in de categorie "gezamenlijke rating onder 3200" naar het zeer jeugdige duo Maarten Hoeneveld en Vlad Omata. In de categorie "gezamenlijke rating onder 3600" ging de ratingprijs naar Wim Blokzijl en Nathalie Eimers en in de "gezamenlijke rating onder 4000" naar het duo Ricardo Klepke/Daniël Zevenhuizen.

Op de toernooipagina is de volledige eindstand en een foto impressie terug te vinden.

Arthur Pijpers wint eerste snelschaakavond

Datum: 28 augustus 2013.

Van Robert Straver komt de volgende impressie van het snelschaken:

De openingsavond van het nieuwe schaakseizoen van LSG kende een behoorlijk sterke bezetting. Er waren 32 schakers die na een lange zomervakantie het roest van de vingers wilden spelen. Arthur Pijpers won met 14 uit 16 de eerste snelschaakronde. Er volgen er nog 3 verdeeld over het hele seizoen. Het podium op de avond bestond verder uit Michel Bosman (12,5) en Jan-Willem de Jong (12). Hun scores geven aan dat het druk bovenin was.

Vader en zoon Schenkelaars deden ook mee. Het leek alsof zij iets met het programma Chesspair hadden gedaan, want consequent werden ze niet tegen elkaar ingedeeld! Uiteindelijk bracht de vader het er beter vanaf. Het zal een kwestie van tijd zijn. Want zoals mijn 11-jarige zoon altijd zegt: "Ik word toch in alles veel sneller beter dan jij ..."

Voor Albert van Os was het zijn laatste avond als indeler. Tijdens de avond gaf hij nog wat laatste tips aan ondergetekende. Vanaf de eerste ronde van de interne competitie over twee weken zal ik het stokje overnemen. En doordat ik goed op Albert moest letten, had ik tegen de top vier slechts 3 uit 4.

Van den Bosse, Hellenberg, Van 't Hof, Zwinkels, Verheijen en Kuiper hadden mooie TPR's. Een enkeling had niet helemaal zijn avond. Bijvoorbeeld Van Wessel, die in zijn laatste partij van de avond illustratief door zijn vlag gaat in totaal gewonnen stand. De stand op de klok bij zijn tegenstander: "0;01". Op zo'n dag is het raadzaam geen krasloten te kopen.

Vergeet u niet volgende week naar de ALV te komen!

De uitslagen van de eerste snelschaak avond vindt u hier.

Leiden Chess Tournament 2013

LCT Logo

Datum: 24 juli 2013.

Tijdens het zevende Leiden Chess Tournament hebben twee LSG'ers een uitstekende prestaties neergezet. In de B-groep werd Marco de Mooij op weerstandspunten gedeeld eerste, met een fraaie score van 7 punten uit 9. In de A-groep eindigde Arthur Pijpers op de gedeeld vierde plaats, met 6 punten uit 9. Ruim voldoende voor een tweede IM-norm. Als bonus won hij ook de Lucky Seven. Als hij dat geluk meeneemt naar het Open NK in Dieren, dan gaat hij een hele mooie zomer tegemoet.

De overige LSG'ers vielen bij dit geweld in het niet. Dagverslagen, eindstanden, partijenselecties en foto's zijn op de toernooisite te vinden.

Persoonlijk kampioenschap Leidse Schaakbond

Datum: 4 juli 2013.

Met slechts een half verliespunt is Thomas Willemze de nieuwe kampioen van de Leidse Schaakbond geworden. In de laatste ronde versloeg hij Alexander Polak. De tweede en de derde plek zijn voor respectievelijk Rudy van Wessel en Raoul van Ketel.

Op de toernooipagina staan alle uitslagen en de eindstand. Inmiddels zijn ook partijen, foto's en een verslag toegevoegd.

Dochter

Datum: 22 juni 2013.

Van Vincent Fructuoso is het bericht ontvangen dat zoon Max er een zusje bij heeft gekregen. Op 10 juni is Iris Josefine geboren. Onze gelukwensen!


Vierkampen Hillegom

Datum: 10 juni 2013.

Van Aart van de Peut ontving ik zaterdagavond een korte mail die zeker plaatsing op de website waard is:

Gisteren en vandaag (7 en 8 juni) is het jaarlijkse vierkampen toernooi gehouden van de Uil in Hillegom. Onder de deelnemers 4 LSG'ers.
Joop Bakker, groep 3, 2e plaats met 2 punten.
Johan Stins, groep 3, 3e plaats met 1,5 punten.
Aart van de Peut, groep 4, 1e plaats met 2,5 punten.
Jan Verheijen, groep 12, 1e plaats met 3 punten.

Zoals gewoonlijk een gemoedelijk en gezellig toernooi. Door bommelding op station Hillegom, waren vrijdagavond niet alle deelnemers in staat op tijd te arriveren. Verder mag het voortdurend werken aan de weg in Hillegom niet onvermeld blijven. Maar verder wel gezellig dus.

NK Doorgeefschaak 2013

Datum: 9 juni 2013.

Podiumplaatsen, maar geen titel. Net als vorig jaar was het duo Erik-Jan Hummel (SISSA)/Jan Breukelman (Paul Keres) te sterk voor een LSG-team. Met een punt achterstand eindigde de combinatie Ivo Wantola/Arthur Pijpers op de tweede plaats. Dat punt werd in de laatste ronde verloren aan Adinda Serdijn/Thomas Thissen, de nummers 2 van afgelopen jaar, die hiermee de derde plaats opeisten. Van je clubgenoten moet je het dus niet altijd hebben...

Geen eindstand op internet tot dusver gevonden. Aanvulling: wel een korte impressie op YouTube. Het 'indrukken van de klok' is grappig.

Doorgeefschaakkampioenschap Zeeland 2013

Datum: 2 juni 2013.

Afgelopen zaterdag veroverden Adinda Serdijn en Thomas Thisssen de eerste plaats in het Open Zeeuws Doorgeefschaakkampioenschap in Souburg. Voor het eerst (in 30 jaar) dat een niet-Zeeuws duo de titel opeiste, en ook voor het eerst dat er een dame in het winnende team zat. Thomas was met 15 uit 15 schitterend op dreef op het tweede bord, Adinda behaalde 11 punten. En passant kwamen er natuurlijk nog de verplichte uitspraken "Mag ik mat zetten?" en "Waar blijven die pionnen?" voorbij. De derde plaats ging naar oud-LSG-voorzitter Charles Kuijpers en zoon Paul.

Een kort verslag en eindstand op de verenigingssite. Zaterdag 8 juni is het Nederlands Kampioenschap Doorgeefschaak in Amsterdam.

Huldiging LSG 1

Datum: 11 mei 2013.

LSG1, kampioen 2012/2013Op de derde rapid avond vond eerst nog de huldiging van LSG 1 plaats die kampioen waren geworden in klasse 1B. Zij keren daardoor volgend seizoen terug in de meesterklasse. Er waren de nodige LSG'ers aanwezig voor de huldiging, daardoor kostte het de wedstrijdleiding enige moeite vast te stellen wie er uiteindelijk nog mee ging doen aan het rapid.

Met enige vertraging ging derhalve ronde 9 van start waarin koploper Ivo Wantola en naaste belager Edwin van Haastert beiden een overwinning lieten noteren. Echter in ronde 10 liep Ivo tegen een nederlaag aan in de partij tegen Gerrie Bloothoofd, terwijl Edwin wel een punt pakte. Edwin nam hierdoor de koppositie over van Ivo. Beide heren lieten verder geen punten meer liggen, dus is Edwin van Haastert de kampioen van de rapidcompetitie van seizoen 2012-2013 geworden. Ivo Wantola eindigde als tweede, voor Arthur Pijpers. Rudy van Wessel en Wim Heemskerk volgen op enige afstand op de plekken 4 en 5.

De uitslagen van de derde rapidavond en de eindstand vindt u hier.


Archief

Van: Webmaster

Gearchiveerde nieuwsitems vanaf 1 september kunt u vinden in het nieuws-archief 2012-2013.

Eerdere items zijn verplaatst naar het nieuws-archief 2011-2012.