Het liep niet

Tegen Groninger Combinatie ontbraken bij LSG IntelliMagic de twee kopmannen Predrag Nikolic en Jan Sprenger. Een excuus voor de geleden nederlaag mag dat echter niet zijn. Ook zonder dit tweetal was ons eerste team op papier favoriet.
We wisten dat Groninger Combinatie op de topborden met de grootmeesters Ernst, Werle en Brandenburg en de sterke IM Brenninkmeijer moeilijk te kloppen zou zijn, de winst zou met name van de overige zes borden, waar LSG IntelliMagic de hogere ELO’s had, moeten komen. In de praktijk werd dat echter niet waar gemaakt. De 3-3 op laatste zes borden was lang niet voldoende om het pak slaag 3,5-0,5 op de top goed te maken. Natuurlijk had er meer ingezeten, maar ook Groningen heeft kansjes en kansen laten liggen en dus kan en wil ik niet anders concluderen dan dat het een verdiende zege was voor de Groningers.
De score werd geopend door Mark, die zijn tegenstander dol draaide met een paard. De voorsprong bleef daarna nog een tijdje gehandhaafd met remises van Eelke en Edwin. Eelke kwam tegen Daan Brandenburg slecht uit te opening, maar verdedigde zich goed en in de slotstelling was absoluut niets meer aan de hand. Ook Edwin had het aanvankelijk niet makkelijk. Een aantal mindere zetten van Erik Hoeksema deden de kansen enigszins keren, maar Edwin zag geen kans te profiteren.
Hoewel op dat moment al duidelijk was dat Arthur en Michiel (miste naar eigen zeggen een geforceerde remise in de partij) gingen verliezen tegen Sipke en Jan Werle had ik op dat moment nog een klein beetje hoop op een gelijkspel, maar dan moest er eigenlijk wel meer mee dan tegenzitten. En dat was uiteraard niet het geval.
Martin Roobol speelde een partij met wisselende kansen, met remise als min of meer logische uitslag. Met een 3,5-2,5 achterstand werd het vervolgens lang wachten op de definitieve beslissing.
Jelmer had noodgedwongen een kwaliteit geofferd om tegenspel te creëren. Dat bleek een goede beslissing, maar na de korte opleving naar een gelijke stand was het verder afgelopen. Jan-Willem won op een goed moment een pion, waarna tegenstander Jasper Geurink een tweede pion investeerde om tactische kansen te krijgen. Jan-Willem reageerde hier in de tijdnoodfase slecht op, leverde een kwaliteit in en spartelde daarna nog lang tegen, maar zonder beloning. Casper kreeg zijn aanval in het Konings-Indisch tegen Joost Wempe geen moment van de grond. Een poging in de tijdnoodfase om er toch nog iets van te maken liep helaas verkeerd af. De ramp werd compleet met een nederlaag van Rudy tegen Joris Brenninkmeijer.
Over drie weken opnieuw een confrontatie tegen een team uit Groningen. Dan thuis tegen SISSA, hopelijk zijn we dan wat scherper.


 

1 reactie op “Het liep niet

  1. Het liep inderdaad niet. Na 20 a3? miste ik Pd3! met betere stelling. Mogelijk vervolg zou zijn 21 Lxd3,Th5 22 Dd4,Le5 en de dame staat mat. Wit heeft nog 22 Pd5, maar na 22…,Txd5 is het oordeel rond de -1. Lang niet genoeg (voor mij) om de partij geruisloos uit te tikken overigens. Ik dacht veel te lang na over andere damewinsten en toen was zowel mijn tijd als energie op. Geen goede combinatie als je nog een eindspel moet spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*