Het 2e wint wel

Daar waar zowel het eerste als het derde het lelijk lieten liggen wist LSG wel de 2 matchpunten in Leiden te houden. Bij het ingaan van deze 6e ronde stonden we gedeeld bovenaan met HMC en kwam nu de nummer 3 Spijkenisse op bezoek in Leiden.

Na een uur even een rondje langs de velden en dacht ik dat Martin & Robert wel goed stonden maar bij de rest nam ik toch vooral mindere stellingen waar al dan niet in combinatie met tijdsachterstanden. Jan-Willem, die een vrije ronde had in het eerste, heeft mij aangegeven dat onze teamleider Michiel teveel rond loopt op last van chronische tijdverdamping. Uiteraard zal dit worden meegenomen tijdens de beoordelingsgesprekken van de teamleiders! Van mijn eigen partij was uiteraard nog niets te zeggen want mijn partijen beginnen tenslotte pas na 598 zetten.

Robert was als eerste klaar, in rap tempo werd een volledig bos aan hout geruild en was remise onvermijdelijk. Ik begreep later dat Robert volledig in paniek was daar hij zag dat Edwin na een uur nog aan het spelen was en toen meende zelf het barpersoneel maar gezelschap te moeten houden. Ondertussen werd er op bord 1 waar Raoul speelde tegen de sterke Rick Lahaye behoorlijk met stukken gesmeten door de witspeler richting de zwarte koning. Ik vond het allemaal maar zeer eng en vermoedelijk terecht want Raoul kwam nog wel een stuk voor maar kon alle witte dreigingen niet meer pareren. De volgende teleurstelling betrof Martin die heel goed stond, thuis in Puttershoek bleek zelfs gewonnen, maar wat last had van rondspringende paarden in zijn stelling. Deze beesten bleken dermate veel verwarring te zaaien dat er uiteindelijk niet meer dan remise inzat. Een 1-2 achterstand derhalve en tijd voor het volgende rondje langs de velden.

Albert had 2 lopers tegen een toren en wat pionnen maar die pionnen waren totaal ongevaarlijk en bovendien hadden de lopers de stelling volledig in hun macht. Gerrie stond een kwaliteit voor maar had wat zwartveldige gaten in zijn stelling waar continue een paard heen en weer dreigde te springen dus ik was daar nog niet zo zeker van. Michiel had het al de hele partij zwaar en dat was nog steeds zo. Zwakke koningsstelling leek mij het grootste probleem. Bij Wim was een dubbel toreneindspel dat compleet remise was verschenen. Ikzelf had op dat moment een prettig plus te pakken middels initiatief in een eindspel.

Michiel kon direct na de 40e zet opgeven toen mat onvermijdelijk was geworden. Een andere 40e zet was beter geweest en was er nog een hele strijd mogelijk geweest. Albert deed onmiddellijk iets terug door fraai met zijn lopers te manoeuvreren totdat hij materiaal won. De eerste overwinning van Albert dit seizoen, kijk dat heet pieken op het juiste moment! Gerrie kreeg de kans geboden om op gunstige wijze een kwaliteit teruggeven door dat lastige paard tegen een toren te ruilen waarna er in het eindspel dame + toren voor beiden geen problemen meer waren door een sterke vrijpion op de 6e rij. Hiermee waren we langszij 3-3.

Inmiddels had Wim remise aangeboden, in een enkel toreneindspel nu maar wel nog steeds potremise. Tegenstander besloot met een blik op het andere overgebleven bord echter alles te gokken. Daar wist onze Wim wel raad mee en mocht hij zijn frisse toreneindspeltechniek nog even showen om zo een vol punt in de wacht te slepen. Als laatste was ik nog bezig en langzaam maar zeker boekte ik vordering in het eindspel. Eerst won ik 1 pion later nog 1 en toen de derde pion er ook afging kon ik een punt noteren.

5-3 overwinning derhalve. Helaas won concurrent HMC met 5,5 waardoor we nu een half bordpunt achterstaan. We zullen er dan ook alles aan doen om tijdens de volgende thuiswedstrijd op 29 maart 8,5 bordpunt te halen om de koppositie terug te pakken!

Klasse 2C; Ronde: 6; 2014-03-08

T LSG 2

2224

Spijkenisse

2136

5

3

1. FM Raoul van Ketel

2260

Rick Lahaye

2404

0

1

2. FM Martin Roobol

2330

Maurits van der Linde

2193

½

½

3. Eelco Kuipers

2301

WIM Desiree Hamelink

2226

1

0

4. FM Wim Heemskerk

2288

Erik Both

2088

1

0

5. FM Michiel van Wissen

2255

Jordy Lahaye

2046

0

1

6. Gerrie Bloothoofd

2116

Tony Zhang

2189

1

0

7. Robert Straver

2146

Wilmar Meijer

2015

½

½

8. Albert Termeulen

2092

Bjorn Verstraate

1925

1

0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*