Grootteur tegen Amameester

De derde ronde bracht een aantal interessante paringen met zich mee. Zo mochten John Kettenis en Robin Schenkelaars het opnemen tegen respectievelijk Arthur Pijpers en Ivo Wantola. De underdogs konden helaas niet voor een verrassing zorgen. Pijpers kreeg voor een stuk een open h-lijn naar de witte koning. Wantola brak met een kleine combinatie door de damevleugel en het centrum heen. Al vrij snel stond er 2x 0-1 voor de ‘meesters’.

Op twee borden deze avond stonden er binnen 10 zetten 4 witte pionnen op c4, d4, e4 en f4. Chris Molsbergen koos deze opzet tegen het Konings-Indisch van Frans Korving. Joris Kuipers met een s kwam tot de opstelling na wat ongebruikelijke zwarte openingszetten door Puck de Wit. Niet veel partijen met dergelijke opstellingen eindigen in een bloedeloze remise. Het is eten of gegeten worden. Het eerste gebeurde door Kuipers, het tweede bij Molsbergen.

Goed nieuws was dat er veel mensen in de interne competitie kwamen spelen. Maar liefst 36 man/vrouw! Tot tegen de klok van 00.00 uur werd er gestreden. Met name door Leendert Pols en Eric van ’t Hof. Pols leek op enig moment in het middenspel kansen te hebben, maar greep mis. Van ’t Hof, bekend om zijn messcherpe Italiaanse counters, won een pion en de heren gingen een ongelijk lopereindspel in met een pion meer voor zwart. Dat is vaak remise, maar in dit geval hadden de heren ook nog de beschikking over een toren. Dan wordt de verdediging vele malen lastiger. Door tijdsdruk bij Pols en rustig doch vastberaden spel van Van ’t Hof met zijn vrije a-pion ging de zege precies om middernacht naar zwart.
Ook Oosterom zat op dat moment nog te zweten. Hij streed al ruime tijd een verloren strijd tegen Heemskerk met een stuk minder. Dat deed hij met zoveel volharding dat de heren het tot de laatste minuut van de tijd uitvochten. Maar de uitslag stond al enige tijd vast. Het stuk (meer) won.

Robert Straver

De stand vindt u hier.

Uitslagen derde ronde, 1 oktober 2013

Bd White Black Results
1 Kettenis,J.(John) Pijpers,A.(Arthur) 0 – 1
2 Schoonman,I.M.(Ivo) Erwich,F.A.G.M.(Frans) 0 – 1
3 Heemskerk,W.(Wim) Oosterom,E.(Erik) 1 – 0
4 Schenkelaars, V. (Vincent) Serdijn, A. (Adinda) 0 – 1
5 Wessel, van R. (Rudy) Ketel,van R.A.(Raoul) ½ – ½
6 Schenkelaars, R. (Robin) Wantola, I. (Ivo) 0 – 1
7 Kok, T. (Tomas) Bakker,J.P.A.(Joop) 0 – 1
8 Gevers, E. (Ernst) Jeu,de M.F.E.(Marcel) 0 – 1
9 Pols, L. (Leendert) Hof,van ’t E.C.(Eric) 0 – 1
10 Schaeffner, J. (Joost) Straver,R.(Robert) ½ – ½
11 Kuiper,M.(Chiel) Derksen, R.H. (Rick) 0 – 1
12 Kuipers, J. (Joris) Wit, de P (Puck) 1 – 0
13 Hoogeveen, L. (Luuk) Weert,de C.W.J.(Chris) ½ – ½
14 Biggelaar, van de D. (Don) Van Os, A. (Albert) 0 – 1
15 Walraven, M. (Maurice) Vernooy, D (Daan) 1 – 0
16 Stins,J.(Johan) Peut,van de A.A.(Aart) 0 – 1
17 Molsbergen, C. (Chris) Korving, F. (Frank) 0 – 1
18 Bingen,S.S.R.(Stanley) Uittenbogaard,R.(Rob) 0 – 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*