GM-norm Arthur Pijpers! (incl partijen en analyses)

Arthur Pijpers heeft in het Paasweekend een Grootmeesternorm behaald in het Neckar Open. In de slotronde moest aan twee voorwaarden worden voldaan: een tegenstander met meer dan 2700 en minimaal een half punt. De indeling tegen Bacrot zorgde voor het eerste; Arthur zelf zorgde voor de tweede met een keurige remise.
Een groot deel van het toernooi speelde Arthur aan bord vijf; het eerste bord naast het podium. Arthur behaalde daar remises tegen de GM’s Piorun en Schmaltz. Op de ochtend van de slotdag had Arthur met een overwinning op datzelfde bord tegen IM Stopa de klim naar het podium volbracht. ’s Middags voltooide hij zijn missie tegen Etienne Bacrot.
Onlangs voldeed Arthur aan de laatste eis voor de IM titel door de ratinggrens van 2400 te passeren. Maar nog voor de titel officieel is toegewezen, behaalt hij nu zijn eerste GM-norm. Alle partijen van Arthur vind je hieronder. Arthur heeft de twee partrijen op de slotdag zelf van commentaar voorzien.

3 reacties op “GM-norm Arthur Pijpers! (incl partijen en analyses)

  1. Arthur, van harte gefeliciteerd! Echt een geweldig mooie prestatie. Vooral de zwarte zege op Stopa, dat was een kokend mes door lauwe boter, zo soepeltjes als dat ging!
    Je zult gebaald hebben dat je een prachtige combinatie tegen Schroeder niet met een 1 bekroond zag, maar daardoor heb je de loting gekregen die je hebt gekregen en uiteindelijk een GM-norm!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*