Geslaagde editie oliebollentoernooi!

Namens Wim Zwinkels

Na enkele jaren waarin we geplaagd werden door corona kon vrijdag 30 december eindelijk weer eens een editie van het oliebollentoernooi doorgang vinden. Gezien het aantal teamaanmeldingen koos de organisatie voor een systeem met voorrondes. De dag ervoor en op de dag zelf bleken helaas nog eens 3 teams af te vallen, voornamelijk door ziekte. Een deel van de organisatie was zelf overigens ook niet helemaal 100 procent topfit maar kon het toernooi gelukkig wel afronden.

Het deelnemersveld kende een mooie mix van jong en oud. Met ongeveer een derde van de teams was de HSB ook prima vertegenwoordigd. Bij de opening werd stilgestaan bij het recente overlijden van Jeroen Frijling, een graag geziene gast en actieve toernooispeler. Het systeem met groepen en kleurkaarten werd nog even uitgelegd en ook de nieuwe Fide-regels. Onreglementaire zetten betekenen niet onmiddellijk verlies van de partij maar leveren een tijdbonus van 1 minuut op voor de niet-overtredende partij. Dit leverde enige hilarische taferelen op doordat mensen op de klok verkeerde knoppen in gingen drukken en bijvoorbeeld de begintijd van de partij weer in beeld verscheen.

Tussen de voorronde en de finalegroepen konden de deelnemers de traditionele oliebol nuttigen. Nadat de kruitdampen waren opgetrokken, bleek niet geheel onverwacht LSG 1 aan het langste eind getrokken te hebben door alle matches in de voorronde en finale winnend af te sluiten. Zeker in de finale poule bleken er toch ook wel enkele benauwde overwinningen tussen te zitten.

Het toernooi verliep uitstekend op schema, mede door de discipline van de deelnemers. Voorafgaand aan de prijsuitreiking stonden we ook nog even stil bij een ander overlijden, dat de organisatie ter ore kwam tijdens de dag zelf. Harro Weiland, 89 jaar geworden, is helaas ook niet meer onder ons. Nestor Ton Kohlbeck herdacht Harro via een mooie persoonlijke noot.

Wij kijken terug op een zeer geslaagde editie! Tot volgend jaar of tot een andere gelegenheid, bijvoorbeeld het Noteboomtoernooi.

Daan Binnendijk, Coenraad Spaans en Wim Zwinkels

Uitslag finalepoules:

A:

1. LSG 1 14 mp

2. LSG 2 11 mp

B.

1. Promotie 1 11 mp

2. Botwinnik 2 10 mp

C.

1/2 LSG 3 10 mp

1/2 Philidor 3 10 mp

D.

1. Voorschoten 2 11 mp

2. LSG 5 9 mp

Topscorers (inclusief voorronde):

A. Michiel Bosman 25 uit 26

B. Wouter Noordkamp 16,5 uit 24

C. Quirinius van Dorp 18,5 uit 24

D. Onno Verbaken 19 uit 24

 

Adinda Serdijn heeft ook een aantal foto’s gemaakt tijdens het toernooi. Deze zijn te bekijken op deze link

Voorbeeld van afbeelding

 

3 reacties op “Geslaagde editie oliebollentoernooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*