Gerrie geeft training tot 1800; wie doet er mee?

Net als voorgaande jaren geeft Gerrie Bloothoofd ook dit jaar schaaktraining aan schakers met een rating van 1500 tot 1800. De zes avonden zullen gaan over de eerste wereldkampioenen en de schaakhistorie. Aan bod komen de meest klassieke partijen, eindspelstudies en curiositeiten over de wereldkampioenen. De historie van het schaken, de ontwikkeling van openingen, middenspelthema’s en ook de ontwikkeling van eindspelen passeren de revue. 

Een voorbeeld van een eindspelstudie die aan bod zal komen is een welbekend toreneindspel, geconstrueerd door Saveedra, waarin de pion wint tegen de toren:

En weet je wie de meest geliefde wereldkampioen ooit is? En de minst geliefde? Wie werd ‘de machine’ genoemd? En welke speler bleef langer dan Kasparov wereldkampioen, namelijk 27(!) jaar? Dit komt allemaal aan bod. Kortom, na deze trainingen ken je je klassiekers en nog een hoop meer!

Wie doet er mee?

De trainingen zullen worden gegeven in het Denksportcentrum. Er zijn 6 avonden van 20.00 tot 23.00 uur. Deelnemers betalen hiervoor een bijdrage van € 50,-. Belangstellenden kunnen zich melden bij Gerrie of bij Raoul via lsg-voorzitter [at] lsg-leiden.nl. In overleg met de deelnemers zal de avond worden bepaald.

Nb: ben je te sterk voor deze groep, maar wil je wel training, laat het weten aan Raoul. Op korte termijn volgt meer informatie over de groep 1800-2200.

1 reactie op “Gerrie geeft training tot 1800; wie doet er mee?

  1. Ik doe schaaktraining online Raoul en heb begrepen dat dat maar weinig gebeurt. Ik heb zelf maar 1200, maar dat wil niet zeggen dat ik geen training kan geven. Schaken is een serieuze sport, maar ik hang liever aan de bar om het naderhand over andere zaken te hebben dan schaken. Vandaar dus, maar ik probeer stap 6 nog wel te visualiseren voor zover dat mogelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*