Geen stunt voor LSG 5

In de vierde klasse G is Voorschoten 2 op basis van ELO-rating de gedoodverfde titelfavoriet. LSG 5 legde zich tegen dit team uiteraad niet zo maar bij een nederlaag neer, maar in de slotfase bleef een stunt helaas toch uit : 3-5.
Het duurde lang voordat de eerste uitslagen op het bord kwamen. Frans speelde een correcte remise tegen Rens de Vent. Voor zover ik kon constateren werd het evenwicht in deze partij nooit verbroken. Wat dat betreft leek Marco dichter bij een vol punt te zijn geweest. In de slotstelling had hij misschien nog steds de beste kansen, maar toen was winst voor hem toch wel al heel lastig geworden. Ook Jan kwam remise overeen. Naar zijn idee had tegenstander Cato hier en daar een wat kansrijkere voortzetting gemist.
De partij die de meeste aandacht trok was die van Daan tegen Bert Houweling. In no time stond het bord volledig in brand zoals Daan het terecht omschreef. Bert offerde een stuk en nam daarbij ook het risico van wat open lijnen op zijn koningsstelling. De aanval die Daan daarmee op de h-lijn kon beginnen was echter veel minder effectief dan de aanval door het midden van Bert. De stukken van hem werkten veel beter samen en dat was tenslotte goed voor de zege. Of het allemaal correct was zullen de analyses achteraf moet uitwijzen. Ik vond het -ook als teamcaptain van het verliezende team- toch een leuke pot om te volgen.
Ruud offerde een pion en kreeg daar een blijvend overwicht voor terug. Het zoeken naar een winnende voortzetting kostte hem veel tijd, uiteindelijk te veel. Gebrek aan ervaring met het speeltempo zorgde ervoor dat hij in nog altijd goede stelling de bedenktijd overschreed.
Henk speelde op het derde bord tegen de sterkste speler van Voorschoten 2, Henk Schouten. Na een lange tijd rustig voortkabbelende partij leek hij in een duidelijk minder eindspel terecht te komen. Net op tijd kon hij in het dame eindspel nog voor een remise gaan.
Dirk was al vroeg in de partij in de problemen gekomen. Na het inleveren van een kwaliteit bleef hij lange strijd leveren, maar het leverde uiteindelijk helaas toch niets op. Daarmee was de wedstrijd in het voordeel van Voorschoten 2 beslist. Uiteindelijk zorgde Rick nog voor een extra bordpunt. Nadat hij een pion voorsprong had verkregen maakte hij de partij gedegen af.

LSG 5

Voorschoten 2

Sikkel, D. (Dirk) 1901 Algera, S.B. (Symon) 2009 z-w 0 – 1
Erwich, F.A.G.M. (Frans) 1881 Vent de, R. (Rens) 2018 w-z ½ – ½
Scheer van der, H. (Henk) 1853 Schouten, H. (Henk) 2096 z-w ½ – ½
Dobbelaar, R.J. (Ruud) 1786 Driessen, M.J. (Marcus) 2069 w-z 0 – 1
Derksen, R.H. (Rick) 1853 Kempen van, R.P.D. (Roderick) 2032 z-w 1 – 0
Knaap van der, J. (Jan) 1866 Zoeten de, C. (Cato) 1870 w-z ½ – ½
Binnendijk, D.C.W. (Daan) 1834 Houweling, A.F. (Bert) 2074 z-w 0 – 1
Mooij de, M. (Marco) 1816 Kubbenga, M.H.A. (Michael) 1872 w-z ½ – ½
Gemiddelde Rating: 1849 Gemiddelde Rating: 2005 3-5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*