Fors verlies LSG5 tegen DSC3

Dit keer moesten we tegen DSC3, wederom een team met gemiddeld 200 punten meer en net als de vorige ronde waren we kansloos. 6-2 Verlies maar in ieder geval beter dan de vorige ronde toen we met 6,5-1,5 verloren. (Ik moet de moed er toch een beetje inhouden ). Juri en Arne wonnen, de rest verloor waarbij eigenlijk alleen Jeroen een grote kans had om te winnen. Een verslag aangeleverd door Luuk Hoogeveen i.s.m. de spelers.
Ikzelf was helaas verhinderd maar gelukkig kon Efstathios invallen waarvoor hartelijk dank.

Wat borddetails
Bord 1 (Don)
In deze wedstrijd gebruikte zowel mijn tegenstander als ikzelf veel tijd in de beginfase. Na 6 zetten hadden beide spelers nog maar ca. 50 minuten op klok.
Na de beginfase had mijn tegenstander een betere positie en het meest actieve spel. Doordat de lopers van hem zeer actief waren kon ik niet rokeren en was mijn koning al die tijd zeer kwetsbaar. In het middenspel kreeg ik echter de mogelijkheid om mijn koning in veiligheid te brengen. Ik verkeerde toen echter al in tijdnood en maakte op een gegeven moment een foutje. Mijn tegenstander benutte dat foutje zeer goed en kon de winst ophalen.

Bord 3 (Efstathios)
[op mijn vraag of Efstathios een kater aan de wedstrijd had overgehouden] Ik heb inderdaad een middelgrote kater aan het verlies overgehouden. Petra Randiç (een héél goede schaakster met een rating van bijna 1900) deed me denken aan de bekende serie ‘The Queen’s Gambit’ toen ze gisteren met een uiterst efficiënt systeem mijn theoretisch zwakke verdediging in een ‘Queen’s Gambit’… wist te overmeesteren.

Bord 4 (Robin)
Ik verblunderde in de opening een centrumpion en verloor.

Bord 5 (Jeroen)


Ik stond vrijwel de hele partij beter en had tegen zet 40 zelfs een simpel mat in 3 maar in tijdnood heb ik alleen gekeken naar schaakjes met de dame. Daarna kreeg m’n tegenstander ook nog meerdere vrijpionnen en kon ik opgeven. Daar ga ik nog even last van hebben…

Bord 8 (Stef D)


Ik heb hier zojuist Nf3 gespeeld maar Qg5+ volledig gemist. De resterende zetten waren 17… Bxf3 18. gxf3 Qg5+ 19. Kf2 Qxf4 20. Be2 Qxe3+ 21. Kxe3 f5

Voor het verslag van de tegenstanders zie http://www.delftseschaaksite.nl/wbb/thread.php?threadid=6448&boardid= waarbij bij de reacties het verslag per bord staat

 

Rating
Rating
Biggelaar van den, D.F.A.M. (Don) 1724 Glimmerveen, M.A. (Martin) 1921 0 – 1
Philippi, L. (Lucas) 1542 Bottema, T. (Timo) 2044 0 – 1
Tavridis, E. (Efstathios) 1598 Randic, P. (Petra) 1872 0 – 1
Schenkelaars, R. (Robin) 1675 Uithof, K. (Kasper) 1800 0 – 1
Peper, J.P.C. (Jeroen) 1645 Bruschke, A. (Alexander) 1844 0 – 1
Kuijper, A. (Arne) 1672 Boersma, D.J. (David) 1800 1 – 0
Agaian, J. (Juri) 1704 Henselmans, P.W.J. (Paul) 0 1 – 0
Dubbeldam, S. (Stef) 1626 Breton, M.R. (Mark) 1647 0 – 1
Gemiddelde Rating: 1648 Gemiddelde Rating: 1847 2-6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*