Fischer Z – LSG 2; een videoverslag

Je hebt het kunnen lezen in de voorgaande verslagen: LSG 2 was goed bezig. Maar om het kampioenschap definitief binnen te halen, moest het winnen van Fischer Z uit Amsterdam. Op papier geen gemakkelijke opgave.

In het onderstaande verslag worden de partijen geanalyseerd. Maar er is ook aandacht voor sfeer en beleving.

17 reacties op “Fischer Z – LSG 2; een videoverslag

 1. Peter,

  Hierbij nogmaals mijn complimenten voor dit mooie verslag! Ik heb begrepen dat er veel tijd in heeft gezeten, maar dan heb je ook wat!

 2. Geniaal verslag Peter! Ik heb geboeid zitten kijken naar de heldere analyses.
  Was Café Bavaria een bewuste verspreking? 🙂
  Verder begreep ik het verder zeer creatieve diagram van Blits niet helemaal. Het lijkt alsof wit ergens een stuk mist of dat zwart er een te veel heeft…

  • Ja, die loper op g7 is al weg; daar staat de zwarte koning. Met de loper op g7 is Lxh3 ook helemaal niet nodig: Pxf3 of Pxd3 is goed genoeg 🙂

   • Oeps….sorry: er staat al een zwarte koning op g7 en er zijn evenveel zwarte als witte stukken…. Dan klopt het diagram van Stefan toch!

 3. Bedankt! En nee, Café Bavaria kwam er geheel onbewust uit. Ik hoorde het pas toen ik de video al had gepost, en toen had ik geen zin meer om die hele scene over te doen. Wat is schrijven dan toch gemakkelijk: je kunt foutjes in een paar seconden verbeteren.

  Maar de bijdrage van Stefan klopt volgens mij. Dat figuurtje met die feestmuts op d3 is een Loper. Niet zo’n geweldige Loper, maar toch.

  Ik had Stefan trouwens wel een verkeerde tegenstander gegeven – maar dat heeft niemand nog gezien.

  Iedereen bedankt voor de reacties!

 4. Leuk verslag ! Café Bavaria viel mij ook. Ik hoop dat ze wat anders op de tap hadden, anders maakt het de prestatie trouwens nog knapper.

 5. Zonder de druk op Peter op te willen voeren: dit soort werk is geweldige promotie voor het schaken en LSG in algemeen. Zijn er meer mensen die dit soort filmpjes kunnen maken? Bijzonder geschikt om te delen op de bekende media. Mooi werk Peter. En tot slot, uit welk jaar komen die poppetjes van Stefan’s stelling? 🙂

 6. Echt geweldig Peter. Slechts 1 punt van kritiek. Het verslag is geplaatst in “uncategorized”. Dat moet natuurlijk “buitencategorie” zijn.

 7. Puik verslag en hopelijk trendsetting. Ik ben wel nieuwsgierig hoe je zoiets maakt. Chessbase is handig maar verder?

 8. Ik heb dit gemaakt met Camtasia. Een leuk programma: je kunt je scherm opnemen (handig bij analyses) en ook gebruikmaken van een green screen. Met dat laatste kun je jezelf (of iemand anders) projecteren tegen iedere willekeurige achtergrond. Heel spannend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*