Europacup: Verslag II

Thomas Richter heeft op chess-international.de een verslag over het toernooi gepubliceerd. In het Duits weliswaar, maar dat zal voor de bovengemiddeld intelligente en opgeleide leden van LSG meestal te volgen zijn. Er is wat overlap met de verslagen op deze site, maar hij schrijft ook over leuke details die ons tijdens het  toernooi zijn ontgaan. Hoe Arthur zijn tegenstander uit de eerste ronde (2200 rating, uitslag remise na een boeiende partij) van een Turks meisje met 1535 rating verlor, bijvoorbeeld. Ook het algemene toernooiverloop wordt goed uitgelicht.

Richter beschrijft onder meer de verpletterende nederlang van Adare Chess Club uit Ierland, met twee Roemeense IMs in hun team, tegen Chania Chess Academy, een stel Griekse jongeren: 5,5-0,5! Inclusief matzetten met loper en paard. Ik hoop dat we 2018 op Rhodos niet tegen dat team moeten, anders zijn weer 30 ratingpunten weg…

Mijn favoriete formulering was trouwens “von Jan Michael Sprenger lernen heißt remis spielen lernen“. En daarbij had hij het niet eens over de zevende ronde, want mijn verslag met de partij tegen Vahap Sanal was op dat moment nog niet gepubliceerd. Ouch. Wat komt als volgende uitspraak? “Von Sprenger lernen heißt Antischach spielen lernen”?

Alle officiële uitslagen zijn trouwens hier (teams) en hier (individuele prijzen) te vinden, of hier op de site van chess-results.com.

1 reactie op “Europacup: Verslag II

  1. Bedankt voor reklame! Overlap is natuurlijk geen toeval, ik had (in het verslag genoemd) de stukken hier bekeken maar het waren op hoofdlijnen ook mijn eigen indrukken. Relatief veel aandacht voor LSG Leiden, los van het eindresultaat, ook omdat het dit jaar het enige team uit Nederland en Duitsland was.
    “Von Jan Michael Sprenger lernen heisst remis spielen lernen” ging over 5.Te1 tegen de Berlijnse muur. Ik heb wel begrip voor dit soort partijen (vergelijkbaar ook vorig jaar tegen Svidler), en uiteraard moet men voor een GM-norm ook “constructief” schaken …. .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*