En we gaan van 10 naar 9 naar 8…

We stomen rustig door in de Lichess battles. Eerlijk gezegd viel de tegenstand deze zondag een beetje tegen, leek het zelfs zwakker bezet dan een klasse lager. Alleen een Grieks team kon ons bijhouden en won in het laatste kwartier zelfs nog de wedstrijd. De 1e plek in het individuele klassement was ook voor hen, waarbij de winnaar 19.5 uit 20 had. Maar goed als LSG team eindigden we op de 2de plek en dat is voldoende voor promotie naar de 8B klasse.

Individueel viel er weer veel te genieten. Zo speelde Arjo Andringa een mooie pot tegen Antanasios Barbis, u raadt het al uit Griekenland (https://lichess.org/pksoWuaH/white). De slotaanval met 22.Dg5+, 23.Dxh5+, 24.Dg5+ en 25.Te4-Th4 mat was op zich al mooi maar de evaluatie van de partij (het lijkt een plaatje van een willekeurige Vuelta etappe) laat zien dat beide spelers vroeg in de partij drie keer dezelfde wending missen. In de carro-can zijn e6, f7 en g6 vaak kwetsbare velden en daar had Anjo met 12/13/14.Txe6 mooi gebruik van kunnen maken. Na bijvoorbeeld 12.Txe6 fxe6 13.Dg6+ Ke7 komt 14.Pf5+ exf5 15.Ld6 mat!

Goed inmiddels weten we dat mensen graag perspectief willen dus misschien is het goed om even aan te geven waar al dit schaken toe leidt. In de 1e klasse van de Lichess battles speelden zondag onder andere Mamedyarov, Fedoseev en Tang, en geen van hen haalde de top 10! De individuele wedstrijd werd gewonnen door Nihal Sarin (India). Kortom als we op deze manier doorgaan dan kunnen we zo half september ook tegen dergelijke tegenstanders spelen. Lijkt me voor Mamedyarov ook wel eens leuk om een keer tegen Eelco Kuipers te mogen in plaats van altijd maar weer tegen Giri te moeten.

Maar goed aankomende donderdag eerste de 8e divisie doorkomen (Lichess Liga 8B Teamcompetitie #kzEIGOKb • lichess.org). Tegenstand komt uit Argentinië, Zweden, Polen en wederom vier Duitstalige teams. We spelen met 3+2.

Wellicht tot donderdag 20.00.
Eelke

1 reactie op “En we gaan van 10 naar 9 naar 8…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*