Eindspelopgaven uit Ortisei (nu met oplossingen)

Vorige week speelde ik met Jan het toernooi (eindstand) in Ortisei, Italië. Een klein dorpje in Zuid-Tirol met een prachtige omgeving, waarvan we helaas niet bijzonder veel hebben kunnen zien omdat we allebei keihard moesten werken achter het schaakbord. Er werd, zeker in vergelijking met ons vorige toernooi (tip: lees het verslag in de link!) wat voor veel deelnemers toch meer een vakantietoernooi was, fel gestreden door iedereen wat voor veel spannende en vooral lange partijen zorgde. We speelden allebei meerdere partijen van langer dan vijf uur en bij mij persoonlijk viel het op dat ik in maar liefst zes van de negen partijen een eindspel kreeg. Een ruim record dat gezien mijn speelstijl niet snel verbroken gaat worden. Uit de eindspelen van dit toernooi heb ik een collectie fragmenten gepakt die jullie als opgaven mogen oplossen. Veel plezier!

Oplossingen:

4 reacties op “Eindspelopgaven uit Ortisei (nu met oplossingen)

  1. Oplossing! Oplossing! Oplossing!
    Bij teveel haak ik af. Of zie ik wel wat maar geen idee of het correct is. En in de computer stoppen is alleen nuttig als je je skills voor partijeninvoer wil vergroten. Dus … oplossingen!!

  2. Oplossingen staan er nu bij! Trouwens, voor wie geen tijd of zin heeft om overal door heen te gaan: vooral mijn partij tegen Nisipeanu is zeker de moeite waard om te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*