Eerste zege LSG 5

Na twee wedstrijden waaruit het vijfde minder haalde dan er in zat, moest er tegen SHTV 2 dan toch maar een keer de volle buit binnengehaald worden. Dat is gelukt, maar gemakkelijk was het allemaal niet.
De aanloop naar de wedstrijd verliep een beetje rommelig. Zou Daan Binnendijk spelen of doorschuiven naar een ander team (hij is gewild) en ik kwam als teamleider moeilijk in contact met een van de spelers. Uiteindelijk kwam alles goed. Daan’s hulp was inderdaad nodig in het vierde en werd vervangen door Ruud Dobbelaar en op zaterdagochtend werd duidelijk dat ook “de onbereikbare” zou komen spelen. Van de wedstrijd heb ik niet heel veel mee gekregen en dat was vooral mijn eigen schuld. Na een voortvarende start van de partij kwam ik onnodig in een stelling terecht met toren en twee stukken voor een dame. Nog altijd erg goed, maar het kostte (te) veel tijd om het punt binnen te halen. Uiteindelijk lukte dat na 75 zetten en zo’n 5 uur spelen. Het betekende toen gelijk twee matchpunten. Rick maakte korte tijd daarna remise en bepaalde daarmee de eindstand op 5-3 in ons voordeel.
Frans was opnieuw als eerste klaar, weer met een puntendeling, maar dit keer wel na een spannende strijd, waarbij ik aanvankelijk dacht dat Frans ging winnen, ik vervolgens bang was voor een nederlaag, maar toen de spelers het bord verlieten zag ik op het bord beide koningen tegenover elkaar op e4 en e5.
Van de partijen van Ruud (winst) en Dirk (verlies) heb ik heel erg weinig mee gekregen. Meer heb ik gezien van de partij van Henk, al was het maar omdat hij op het bord naast me speelde. Hij had naar mijn idee de gehele partij voordeel en kon zonder risico’s op de koningsvleugel ten aanval trekken. Het leek mij een terecht punt. Van Jan hoorde ik dat hij remise aangeboden had gekregen in een stelling met een pion minder, kortom gelijk maar aangenomen. Ook Marco speelde remise.
Om toch wat inhoud aan dit bericht te geven mijn partij (overigens de eerste keer dat ik speelde tegen iemand met de voorletters T.X.Y.) :

 

SHTV 2

LSG 5

Stolte, M.J. (Maarten) 2029 Sikkel, D. (Dirk) 1901 z-w 1 – 0
Verbaan, B.M. (Bart) 1882 Erwich, F.A.G.M. (Frans) 1881 w-z ½ – ½
Pronk, R. (Rik) 1888 Scheer van der, H. (Henk) 1853 z-w 0 – 1
Li-Behn, T.X.Y. (Tobias) 1621 Geertsma, F.J. (Folkert-Jan) 1873 w-z 0 – 1
Tamminga, M. (Meile) 1719 Derksen, R.H. (Rick) 1853 z-w ½ – ½
Spierings, B.X.A. (Ben) 1632 Knaap van der, J. (Jan) 1866 w-z ½ – ½
Sikkes, P. (Piet) 1699 Mooij de, M. (Marco) 1816 z-w ½ – ½
Meiden van der, G.J. (Geurt Jan) 1586 Dobbelaar, R.J. (Ruud) 1786 w-z 0 – 1
Gemiddelde Rating: 1757 Gemiddelde Rating: 1854 3-5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*