Een zwarte avond

Ja mensen, het was een zwarte avond in ronde 3 van de interne competitie. Van de 13 duels won zwart er 9. In het ene geval had zwart daar een ruim half uurtje voor nodig, in het andere geval een kleine 4 uur. De enige remise van de avond was de langstdurende partij, waardoor de spelers gerust kunnen zijn, want er volgen geen disciplinaire maatregelen.

Doordat ronde 3 samen viel met Tata was het wat rustiger dan normaal. Giri en Carlsen konden een keer niet komen kijken, maar ze zullen op het ledendeel vast wel even de laatste nieuwtjes checken op openingsgebied.

Persoonlijk kreeg ik eindspel-afwikkel-les van Edwin, nadat Edwin in het middenspel ook al een enkele kans had laten liggen om het te beslissen. Het goede nieuws is wel dat het deze competitiehelft niet eenvoudig wordt voor een zekere A.P. te Z. die de afgelopen jaren flink huis heeft gehouden. Hij zal flink aan de bak moeten om het niet op play-offs aan te laten komen.

Een eerste punt in de LSG interne is er een om te koesteren en er wordt doorgaans tientallen jaren later nog steeds in families over verteld. Warkowsky won met zwart van Schenkelaars junior. Na een Franse opening ging de dame van Schenkelaars (jr.) op bezoek in de zwarte stelling maar echt gastvrij waren de zwarte stukken niet.

Naast nieuwe leden zijn er ook wat oude leden die weer eens de interne kwamen bezoeken en direct met een punt naar huis gingen. Zowel Corstjens als Evenhuis hebben we even niet gezien, maar het was duidelijk dat ze lange tijd op hoogte in Mexico aan hun schaakconditie hebben gewerkt, want de zeges verliepen relatief soepel. Het is algemeen bekend dat ijle lucht in combinatie met bloeddoping goed is voor de schaakkracht.

Het mooiste moment van de dinsdagavond, in ieder geval van november tot en met begin februari, blijft toch wel de eerste 5 minuten. Dan neemt Rudy het woord. Iedereen weet wat hij gaat zeggen, hoe het wordt gezegd, welke zin na welke zin volgt, hoe belangrijk het toernooi is, hoe leuk het is, . Dus eigenlijk hoef ik het hier niet te herhalen, maar doe het stiekem toch: volgende week is er snelschaken!

Uitslagen ronde 3

Bd White Black Results
1 Robert Straver Edwin van Haastert 0 – 1
2 Wim Zwinkels Raoul van Ketel 0 – 1
3 John Kettenis Justin Senders 0 – 1
4 Don van den Biggelaar Jonathan Faydi 0 – 1
5 Henk van der Scheer Ornett Stork ½ – ½
6 Coenraad Spaans Rolf Corstjens 0 – 1
7 Wybe Evenhuis Aart van de Peut 1 – 0
8 Daan Binnendijk Michiel Zeevaarder 1 – 0
9 Ik Oei Adriaan Schouten 1 – 0
10 Sikuan Lam Chiel Kuiper 0 – 1
11 Robin Schenkelaars Gregor Waskowsky 0 – 1
12 Stanley Bingen Chris Molsbergen 0 – 1
13 Joris Kuipers Ivo Schoonman 0 – 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*