Een passant en een zwarte vlek

Zondag 13 december werd er weer een teambattle gespeeld op lichess. Zelf ben ik geen enorme fan van online schaken, maar deze battles zijn toch altijd wel leuk. Gister had ik helaas geen tijd om mee te spelen, maar ik kon nog wel even een kijkje nemen hoe het met LSG ging.

Als een echte passant ging ik een beetje langs de spelers, hun scores en bekeek ik ook wat potjes van de clubgenoten die het op dat moment goed deden. LSGeneraal kan het zelfs op een mobiel in de trein zoals hij weer eens liet zien en zette weer een mooie score neer. Jan Smeets behaalde volgens mij de meest efficiënte score van de dag. In slechts 9 partijen wist hij 33 punten binnen te harken! Ook DeBuurman , Boterhoofd en Pompie1973 zetten fraaie 30+ scores neer. Zo werd de titel weer over genomen van het sterke HWP uit Sas van Gent.

Eén van de eerste potjes die ik volgde was GM JohanDerksen – Boterhoofd. Kuip offerde ergens een stuk waarvan ik dacht dat het onzin was en dus ging ik – als een echte passant – snel verder. Toen ik niet veel later zag dat de partij nog bezig was, ging ik toch maar even snel kijken. Ik viel bijna van mijn stoel toen ik de diagramstelling (zie rechtsboven) zag. Een grote zwarte vlek rechtsonder op het bord waar normaal de witte koning een veilig plekje probeert te vinden. Dat is nu niet echt gelukt. Onze man maakte het snel af en ik wil jullie de zetten dan ook niet onthouden.

Volgende week weer een battle en dan op 27 december de grote finale waarin we iedereen weer hard nodig zullen hebben. Er gaan dan weer een paar andere teams meedoen die waarschijnlijk zeer sterk op zullen komen dagen. We zijn dus gewaarschuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*