Een leuk Fischer Random Toernooi

Natuurlijk kun je stellen dat 13 deelnemers aan de lage kant was. De vrijdagavond is nou eenmaal geen traditionele LSG-avond en de vraag bij bevriende LeiSB verenigingen om het ‘last minute’ toernooi onder de aandacht te brengen was helaas slechts door een enkele gedaan. Dus het viel een beetje tegen? Nou, ik kan u zeggen: IN HET GEHEEL NIET!!!!!!

De sfeer was ongekend hoog. Het niveau van de partijen was ongekend … ehhh … apart. Veel spanning in de top was er niet want daarvoor hield Eelco Kuipers te heftig huis. De echte spanning kwam pas na afloop van het toernooi: “Wie o wie gaat er naar huis zonder de barrekening te hoeven betalen?”. Het werd Bart van den Bosse!

De deelnemers kregen secondes voor aanvang van elke ronde de beginstelling klassikaal opgedreund: loper op a-lijn, toren op b-lijn, etc. Klok aan en spelen maar. Het grote verschil met gewoon schaak is dat je al na 4 zetten ontzettend goed of slecht kunt staan en dat veiligheid van de koning wat meer aandacht vraagt (soms). De overeenkomst is dat blunders zich even makkelijk als altijd melden tijdens de partij en dat Elo punten ook bij Fischer Random helpen om wat vaker te winnen.

Door een Chesspair bug / crash tussen de voorlaatste 9de en laatste 10de ronde kan er (momenteel) geen eindstand worden opgemaakt en een uitslagentabel. Er werd zelfs besloten ronde 10 te annuleren, daar Kuip niet meer in te halen was.

Bij benadering toch een poging de eindstand te reconstrueren:

1. Eelco Kuipers met 9 uit 9
2. – 13. Stanley Bingen, Eric van ’t Hof, Daan Vernooy, Aart van de Peut, Bart van den Bosse, Robert Straver, Daan Binnendijk, Quirinius van Dorp, Dirk van den Berg, Vincent Fructuoso, Frank Korving en Rob Uittenbogaard met Veel Plezier uit 9
14. Shit, ik heb een bye met 0 uit 9

De avond werd afgesloten met een drankje, excellente door het DSC beschikbaar gestelde (paas)hapjes en menig doorgeef- en snelschaakpotje. Dit smaakt naar meer!

1 reactie op “Een leuk Fischer Random Toernooi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*