Een dubbel kwaliteitsoffer

In ronde 9 speelde ik een partij die binnenkort waarschijnlijk in 1 adem genoemd wordt met de partij van Kasparov-Topalov en Ivanchuk-Yusupov. In ieder geval door mijn kinderen die ieder 10 euro beloofd is om dit op feesten en partijen te doen. Tot zo ver de realiteit. Nu weer over naar de werkelijkheid. Een partij met 2x een kwaliteitsoffer komt niet alle dagen voor, dus hier is-ie.

3 reacties op “Een dubbel kwaliteitsoffer

  1. Prachtige partij!
    Weet je trouwens zeker dat de variant na 31.Td3 gelijk staat? Het lijkt me dat wit in dat soort stellingen goede kansen heeft. De pionnen op a7 en c5 zijn lastig te dekken en zonder de ondersteuning van andere stukken zijn de loper en het paard veel minder waard dan de witte toren.

  2. Ik moet bekennen dat ik moest vertrouwen op oordeel Komodo (+0,3 geloof ik). Maar je zou wel eens gelijk kunnen hebben dat vooral wit degene is die op winst kan spelen. Zwart moet denk ik kiezen tussen passief Le6 of actief Lf5 en voor a2/b3 gaan.

  3. Heb nog eens thuis goed gekeken net naar stand na 31. Td3. Zwart moet langs een smap pad om remise te houden inderdaad. Zou zowel met 31. … Pc7 als met 31. … Lf5 moeten lukken. Idee is dat zwart nog een pion geeft maar dan wel actieve stukken krijgt. Het zijn van die stellingen die je met zwart liever niet tegen Magnus speelt … Tegen Giri zou remise maken waarschijnlijk wel moeten lukken. Maakt niet zoveel uit wat je dan doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*