Edwin van Paashaastert wint LSG Snelschaken

De laatste editie van het snelschaken vond afgelopen vrijdag plaats in de paassferen. De 32 deelnemers konden dan ook niets anders dan de enige Haas in het midden de titel te gunnen. Het gemiddelde gewicht van de deelnemers was rond 20.00 uur circa 84 kilo en rond 00.00 uur 86,2. De bakjes op tafel waren schoon leeg.

Snelschaken is een vorm van schaken waarbij je er alles aan doet om gewonnen stellingen te verliezen en omgekeerd. Strategisch perfect opgezette partijen worden met 1 grafzet tactisch om zeep geholpen. Mislukte openingen worden gered doordat de tegenstander een klein tussenzetje mist tijdens een afruil. Snelschaken is als voetbal waarbij “het eerste doelpunt wint”. Of curling zonder bezems.

De vrees dat op Goede Vrijdag de vereniging in een huisje in Limburg zou zijn bleek ongegrond. Ruim 30 deelnemers is voor een snelschaakavond zelfs beter dan vorig jaar. Het systeem met finalegroepen zorgt ervoor dat het einde pas echt spannend wordt, maar ook dat de voorrondes verrassingen herbergen. Zo twijfel ik nog of groep 1 nou zo heel veel sterker is dan groep 2 …

Niet onvermeld mag blijven dat Quinten Salomons in de voorrondes goed meedeed en met een TPR van ruim 1900 tevreden na de voorronde huiswaarts ging. Groep 4 kende een verrassende winnaar daar deze persoon niet bekend staat als ’s werelds sterkste snelschaker. Zelfs niet eens in de top 10. Groep 2 werd gewonnen door degene die regelmatig groep 1 wint en groep 3 werd een prooi voor een speler die niet vaak komt en kennelijk ‘zijn momenten uitkiest’. Groep 5 kende als enige een binaire uitslagentabel waarbij de winnaar wraak nam op zijn eigen spel tijdens de voorrondes.

Eindstand groep 1
Naam Uit 5
R. van Ketel 3
E. van Haastert 4,5 Winnaar
R. Corstjens 1,5
M. Hofman 2
J. Senders 0,5
R. van Wessel 3,5
Eindstand groep 2
Naam Uit 5
J.W. de Jong 5 Winnaar
Q. van Dorp 4
C. Kok 1
V. Fructuoso 2,5
R. Schelvis 2,5
F. Vreugdehil 0
Eindstand groep 3
Naam Uit 5
R. Straver 3
J. Faydi 5 Winnaar
C. de Weert 1,5
M. Kindt 2
E. van ’t Hof 2,5
M. de Jeu 1
Eindstand groep 4
Naam Uit 5
A. Termeulen 4 Winnaar
R. van Vleuten 2,5
D. Binnendijk 3,5
K. Becker 0
I. Oei 2
E. Oosterom 3
Eindstand groep 5
Naam Uit 5
F. Korving 5 Winnaar
R. Uittenbogaard 1
M. Zeevaarder 4
C. Kuiper 3
C. Molsbergen 2
S. Bingen 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*