ECC R3: Eerste nederlaag

In de derde ronde van de Club Cup is LSG tegen de eerste nederlaag aangelopen. De tegenstander luisterde naar de prachtige naam Obiettivo Risarcimento Padova en gezien hun ratingopbouw was vooraf al duidelijk dat we het weer van de staart zouden moeten hebben. Het werd een hele spannende wedstrijd waarin de zwartborden maar liefst 5,5 uit 6 scoorden en we uiteindelijk aan het kortste eind trokken. (Verslag van Thomas Willemze)

Achterstand

Eerst kwamen we op achterstand. Jan Willem had in de opening veel ruimte gepakt en een comfortabele stelling bereikt. Helaas kantelde de partij tegen de tijdnoodfase. Nadat er een paar lichte stukken waren geruild begonnen de pionnen zwak te worden en toen de vijandelijke stukken binnen begonnen te dringen was er geen houden meer aan.

Leerzaam eindspel

Hierna was het de beurt aan ons om iets terug te doen met twee zwartoverwinningen.

De mooiste was voor Edwin, die de grootmeester Dvirnyy wegspeelde in een leerzaam toreneindspel.

Vieze truc

Iets minder technisch was de overwinning van ondergetekende. Na een rommelige partij was er een smerige truc nodig om het punt veilig te stellen.

Alle ballen op Jan

Hiermee stond er een 2-1 voorsprong op het bord en met een verloren stelling voor Michiel en een remise toreneindspel bij Mark was intussen duidelijk dat de einduitslag van het bord van Jan af zou gaan hangen. Het werd een ware thriller, waarin Jan lange tijd voor de winst ging, maar uiteindelijk toch het onderspit dolf.

Een fikse tegenvaller, maar gelukkig is het toernooi nog lang en hopen we ons later deze week nog aan de top te melden. Hierbij is niet ziek worden de komende dagen de belangrijke prioriteit. Het goede nieuws is dat we met acht man zijn afgereisd, waardoor we er vooralsnog steeds in slagen om elke ronde zes min of meer fitte spelers achter het bord te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*