ECC 2011 – Zo dicht bij…

Het was vandaag weer een opmerkelijk dagje. Zittend op het terras van een lokale bar zag ik ruim een uur na aanvang van de ronde Baadur Jobava in gezelschap van zijn teamcaptain ook op dat terras verschijnen. Ik dacht toen gelijk aan een een snelle remise totdat ik later naar de live borden keek. Het roept wel de vraag op, wat mag een speler nu eigenlijk tijdens dit toernooi? Getuige mijn waarneming van vanmiddag blijkbaar heel veel, ook al heeft Jobava gezien de nul na 89 zetten er geen voordeel van gehad.

Maar ik heb vandaag meer kunnen waarnemen en niet alleen op het terras. Het meest prettige was wel dat de spelers van LSG de partijen aanzienlijk beter opzetten. Maar de 99 % kans op een zege (op basis van de stellingen na ruim 3 uur spelen) werd helaas toch weer niet gepakt. En eerlijk is eerlijk aan de top heeft het weer niet gelegen. Daar werd wel gewonnen.

Daarbij werd wel dankbaar gebruik gemaakt van de post IM-dip van Stefan Kuipers (of misschien was het wel het drankgebruik geweest om de bekendmaking te vieren dat de IM-titel uiterlijk juli 2012 toegekend zou worden). Hoe dan ook Eelke kwam tegen hem goed uit de opening en maakte de partij fraai met een kwaliteitsoffer af. De partij is zeker een aanrader voor het naspelen.

Het probleem zat hem toch weer in de staart. Wim had slecht geslapen en kwam wellicht daardoor niet in zijn spel. Vrij kansloos werd er verloren. Een klein drama was er op bord zes. Albert zette zijn partij zonder meer goed op, maar met de tegenstander in tijdnood liet hij hem helaas verschrikkelijk ontsnappen. Daarbij was het een geluk dat de partij niet verloren ging, maar nog net remise bleek, dat kostte echter wel een matchpunt.

Na de puntendeling mogen we weer tegen een Turks team. Isek Aquamatch S.C., een jeugdig team, wordt gevreesd alleen als teamcaptain weet ik nog niet waarom. Het team speelt weliswaar veel beter dan de ELO’s aangeven, maar ook op basis van de TPR’s zouden we ze toch moeten kunnen hebben. Aan de top morgen de clash tussen Baden Baden en St Petersburg. Ik denk dat Baden Baden wel minimaal overeind zal blijven, want ja het is al vaker voorgekomen dat de eerste tegenstander van LSG het toernooi wint. Misschien moeten we de komende jaren een vergoeding vragen voor het tegen ons mogen spelen in de eerste ronde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*