ECC 2011 – We zijn er klaar voor

En voor zo ver ik kan beoordelen de organisatie ook.

Gisteravond is de officiële opening van het toernooi geweest, dit jaar op een tijdstip dat ook meerdere LSG-spelers aanwezig konden zijn. De captains meeting verliep rustig. Het weer is prachtig en we mogen in de eerste ronde weer vlammen tegen toppers op de live borden.

Hotel waarin gespeeld wordt
Hotel waarin gespeeld wordt

De rust die nu aanwezig is staat redelijk haaks op de aanloop naar dit toernooi. Ik heb zeldzaam veel mailwisselingen vooraf gehad met de organisatie, maar de lastigste hobbel kwam nog op de dag van vertrek naar Slovenië. Een van de spelers kwam zaterdagochtend vier uur voor de officiële vertrektijd van het vliegtuig tot de ontdekking dat hij zijn paspoort kwijt was. Diverse telefoontjes heel veel heen en weer geloop en uiteindelijk een kleine sprint door schiphol hadden het gewenste resultaat. De speler zat met een nooddocument in het vliegtuig.

Nu gebleken is dat dit soort hobbels genomen kunnen worden moet de eerste hobbel op het schaakbord toch wel een makkie zijn. Het als vijfde geplaatste OSG Baden Baden zal het denk ik zwaar krijgen.

LSG OSG Baden Baden
Arthur Pijpers (2313) Alexei Shirov (2713)
Eelke Wiersma (2391) Etienne Bacrot (2705)
Michiel Bosman (2342) Arkadij Naiditsch (2707)
Raoul van Ketel (2286) Peter Heine Nielsen (2687)
Wim Heemskerk (2280) Liviu Dieter Nisipeanu (2638)
Albert Termeulen (2205) Jan Gustafsson (2631)

We hebben wit op de oneven borden. De partijen zullen als alles goed gaat live te volgen zijn vanaf 15:00. Hopelijk lukt het ook nog in de loop van de week wat foto’s te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*