ECC 2011 – Kansen blijven onbenut

De uitslag is hard, keihard, een nederlaag met de maximale cijfers 0-6. Gezien de sterkte van de tegenstanders niet eens zo heel erg ver van de te verwachten score. Maar er blijft toch een ontevreden gevoel achter.

LSG - Baden-Baden
LSG – Baden-Baden

Ontevreden want de 0-6 was toch echt niet nodig. En dat idee leeft niet alleen bij LSG. De teamcaptain van Baden Baden was na afloop opgelucht dat met name Naiditsch en Shirov schadevrij waren gebleven. Bij Shirov was van het gezicht en uit de gebaren na afloop ook af te lezen dat hij de winst op een goed moment niet meer echt verwacht had (om het mild uit te drukken). Maar tegelijkertijd moet wel opgemerkt worden dat de stelling die Arthur tegen Shirov kreeg niet heel makkelijk speelde. Ik kan iedereen in elk geval deze partij voor het naspelen en analyseren aanbevelen. In Chesstheatre is ook het tijdgebruik van beide heren gedurende de partij te volgen.

Dramatisch was ook de afloop van de partij van Michiel tegen Naiditsch. Tot aan zet 40 was er nog niet veel aan de hand, maar op zet 40 was Lxd3 de fout waarmee een half punt werd weggegooid. 40. Ta1 was de benodigde zet, die Michiel zoals hij na afloop aangaf nog wel even had overwogen, maar helaas niet had uitgevoerd.

Bij het ontbijt vanochtend leken de wonden in elk geval weer aardig geheeld. Vandaag mogen we weer tegen het Albanese Butrini. Vorig jaar wonnen we daar met 4½ – 1½ van, maar dat ging niet echt makkelijk en we hadden toen een op papier duidelijk sterker team. We zijn dus gewaarschuwd, hopelijk levert dat morgen een positiever verslag op. Maar ongeacht de uitslag, als capitano vermaak ik me hier met het meer dan uitstekende terrassen-weer toch wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*