ECC 2010 – Waar gaat dit heen?

Every time I look around

Look around

Every time I look around

Every time I look around, It’s in my face

How bizarre,

how bizarre, how bizarre

Bizar was het treffen met Gambit-Asseco-See zeker. Op diverse borden werden de meest afgrijselijke fouten dan wel blunders gemaakt. Omdat LSG nog slordiger was dan Gambit gingen de matchpunten uiteindelijk naar de tegenstander.

Jan-Willem was dit keer als eerste klaar. Na een wat afwijkende openingsopzet gaf hij in kansrijke stelling pardoes een loper weg. In plaats van 17. .., Tb6 had hij Tac8 moeten spelen met vervolgens ruim compensatie voor de pion die op b4 verloren gaat. En wellicht had zelfs Tfc8 met opofferen van de pion of f7 gekund.

Michiel overspeelde opnieuw zijn tegenstander volledig, maar ook in de tweede partij ging het mis in de afwerking. De tegenstander greep de geboden kans, remise door herhaling van zetten, met beide handen aan.

Eelke had al na twee uur spelen remise aangeboden gekregen. Hoewel dit resultaat uiteindelijk wel werd gescoord had hij dat aanbod wellicht beter gelijk aan kunnen nemen. In de partij ging hij in elk geval langs de rand van afgrond.

Bij Edwin dacht ik na 37. Th5 dat er wel een vol punt gescoord ging worden. In de praktijk en in de analyses achteraf bleek dit toch nog niet zo eenvoudig. Kortom ook hier werd het punt toch nog gedeeld

Even gloorde er voor LSG nog hoop toen Raoul in een partij met wisselende kansen plotseling een vol punt in de schoot geworpen kreeg in een gelijke loper eindspel met twee pionnen achterstand !

Wat er bij Mark allemaal gebeurde is met een normale tekstverwerker niet te beschrijven, dus dat ga ik ook niet proberen. Cruciaal was het missen van 45. .., Txf2. Het dame-eindspel wat daarna resteerde was kansloos.

De nederlaag betekende voor de tweede keer voor het team geen toetje na de avondmaaltijd. Voor vandaag ligt de toetjesscore op 5 punten (eigenlijk zou dit 5,5 moeten zijn, maar na het spel van gisteren ik ben als captain/trainer al tevreden met 5). Daarnaast is de voorbereiding vanochtend voor een viertal spelers meer fysiek geweest. Een wandeling van twee uur, waarbij de captain persoonlijk er op toe heeft gezien dat ook de hoogste heuvel in Plovdiv beklommen is. Hopelijk heeft het straks tegen Butrinti uit Albanië het gewenste resultaat.

Gedetailleerd:

LSG Gambit-Asseco-See 2½ – 3½
Jan-Willem de Jong (2444) Boris Chatalbashev (2606) 0 – 1
Mark van der Werf (2432) Marjan Mitkov (2392) 0 – 1
Eelke Wiersma (2419) Orce Dancevski (2402) ½ – ½
Edwin van Haastert (2419) Zoran Stojcevski (2355) ½ – ½
Michiel Bosman (2330) Atanas Kizov (2389) ½ – ½
Raoul van Ketel (2266) Oliver Organdziev (2321) 1 – 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*