ECC 2010 – Niets geleerd

Schaakles in ronde 5, in ronde 6 werd aangetoond dat er niet veel geleerd is. Het klink hard, maar ik ga het nu echt niet meer mooier maken dan dat het is. Er werd gewoon niet goed gespeeld tegen de Koninklijke en dan verdien je niet meer dan een 3-3 gelijkspel.

Edwin was als eerste klaar. Na vier uur pluggen op de Modern Defence koos hij bizar genoeg voor 1. c4. Uiteraard ken ik inmiddels de reden, maar je moet mogelijke vijanden nooit op de hoogte stellen van belangwekkende nieuwtjes. Kortom in deze in zijn ogen minder belangrijke wedstrijd werd het snel remise.

Eelke bereikte tegen Tjiam heel weinig vanuit het Hollands. Op het moment dat hij de problemen op de dame vleugel voorzag koos hij nog voor een wanhoopsoffensief op de koningsvleugel. Het mocht allemaal niet baten.

De gelijkmaker kwam van Raoul. Omdat hij het grootste ELO-overwicht had was op voorhand de druk al bij hem neergelegd. Gelukkig ging hij hier goed mee om.

En dan zou ik nu verder kunnen afsluiten met “de rest van de partijen werd remise”….

Maar laat ik toch nog een poging wagen wat zinvolle dingen over de resterende partijen te zeggen. Mark kwam goed uit de opening miste Lf5 en kon daarna niet meer dan remise keepen. Jan-Willem kwam goed uit de opening. maar zag geen plan. Hij zag wel zijn vorodeel in tijd slinken en trok toen maar aan de “noodrem”.

Michiel spelend voor zijn eerste IM-norm had de gehele partij een miniscuul voordeel, maar ook echt niet meer dan dat. Gelukkig heeft hij desondanks morgen nog altijd alles in eigen hand.

Voor het avondeten hebben we ons dit keer laten verrassen in een vis-restaurant waar niemand iets anders dan Bulgaars sprak. Met enige moeite was duidelijk gemaakt dat de chef zijn gang mocht gang. Eindresultaat lekker eten voor weinig. Daarna heeft de team captain nog even aangetoond dat schaken niet het enige spelletje is waar de spelers geen verstand van hebben… Hopelijk de juiste voorbereiding voor de slotwedstrijd waarin twee unieke doelen bereikt kunnen worden: LSG voor het eerst boven 6 matchpunten op het Europese kampioenschap en een IM-norm voor Michiel.

Gedetailleerd:

LSG KGSRL 3 – 3
Jan-Willem de Jong (2444) Chiel van Oosterom (2413) ½ – ½
Mark van der Werf (2432) Oscar Lemmers (2395) ½ – ½
Eelke Wiersma (2419) Dharma Tjiam (2398) 0 – 1
Edwin van Haastert (2419) Thibaut Vandenbussche (2333) ½ – ½
Michiel Bosman (2330) Gunter Deleyn (2250) ½ – ½
Raoul van Ketel (2266) Wim Versporten (2095) 1 – 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*