ECC 2009 – Ronde 7: Sprenger Echternach, Luxemburg

Na de terugkeer uit Macedonië is al snel weer de stress van het gewone werkzame leven opgezocht. Het afsluitende verslag van het ECC 2009 is daardoor geruime tijd uitgebleven, maar nu heb ik eindelijk de tijd gevonden om nog even terug te blikken.

In de slotronde is LSG er toch nog in geslaagd op de gebruikelijke 6 matchpunten terecht te komen. Tegen het Luxemburgse Sprenger Echternach moest hier nog wel hard voor gewerkt worden.

Jan-Willem, kreeg zoals al eerder vermeld opnieuw te maken met een zeer bekende GM: Robert Hübner, ooit een van de sterkste spelers uit het westen, nu nog altijd goed voor een rating van 2600+. Op het moment dat hij remise voor het grijpen had, koos JW voor een boeiend stukoffer. Helaas bleken de kansen in de praktijk kleiner dan gedacht 0-1.

Edwin heeft het op het tweede bord lang zwaar te verduren gehad, maar hij hield met goed verdedigen het uiteindelijk op het bord gekomen toreneindspel ondanks een pion achterstand toch remise. Opvallend was de analyse, waar ook Hübner zich lang mee bezig hield, in vloeiend Nederlands!

Michiel bleek bij terugkeer in Nederland niet alleen vermoeid, maar ook ziek. Van het resultaat van zijn laatste partij kan dat zeker niet afkomstig zijn. Nadat zijn goede opstelling een pion had opgeleverd bleek het nog slecht een kwestie van tijd om het kleinood te verzilveren. Een vergelijkbaar verloop was er bij de partij van Ivo, alleen bleef daar uiteindelijk het verzilveren uit.

Topscoorder Rudy, 5,5 uit 7 met een TPR van >2500 haalde het punt in de laatste ronde binnen met adequaat verdedigen, na een opportunistisch stukoffer van de tegenstander.

Igor was in de slotronde als tweede klaar. Met schijnbaar gemak haalde hij een vol punt binnen.

Een 4-2 zege dus in de slotronde. Tijd om nog even verder terug te blikken. Rudy en Jan-Willem maakten in Macedonië de meeste indruk. Edwin voldeed ongeveer aan de verwachtingen van prof. ELO. De anderen hadden hier duidelijk meer moeite mee. Excuses zijn hier eenvoudig voor aan te voeren, maar dat ga ik hier nu niet doen. Ik heb het zelf in elk geval uitstekend naar mijn zin gehad en ik hoop dat dat ook voor de spelers geldt. De organisatie was hier en daar wat rommelig, maar zeker niet slecht. Ik vond het wel jammer dat de diverse hotels ver uit elkaar lagen, maar dat zorgde ook weer voor unieke ervaringen in dit land dat nog heel ver achter ligt in ontwikkeling in vergelijking met wat wij in het Westen gewend zijn.

Op sommige ervaringen, zoals een terugreis met een totale reisduur hotel-thuis van 12 uur, zit ik echter niet direct weer op te wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*