ECC 2009 – Ronde 5: Buducnost Podgorica, Montenegro

Ondanks de goede voorbereiding in een discotheek in Ohrid is de vijfde match jammerlijk verloren gegaan. Hoewel de Montenegrijnse tegenstander op papier sterker was, waren wij het team dat lange tijd de punten leken te gaan pakken.

Rudy, normaal gesproken als laatste klaar, en dan vaak de redder in nood, was dit keer als eerste klaar. De tegenstander leek niet veel van het Italiaans te begrijpen. In ruwweg 20 zetten liet hij zich eenvoudig naar de slachtbank lijden. Tijd voor de captain van de tegenstander om aan de noodrem te trekken. Hij bleef mij maar achtervolgen met de opmerking “Draw on boards three and four”, twee borden waar zij iets minder stonden. Mijn reactie: “It’s up to the players to decide” wekte bij de beste man alleen maar onbegrip. Het zijn toch de captains die over de rug van de spelers heen de deals maken. Tsja, zo gaat dat wellicht in het oostblok, maar niet in Nederland. Dat Michiel en Ivo uiteindelijk wel remise overeen kwamen was dus zeker geen opdracht van mij.

Dus 2-1 voor en met name bij Jan-Willem tegen oud-wereldjeugdkampioen Miladinovic waren de vooruitzichten goed. Igor, was goed uit de opening gekomen, maar wilde te snel doorbreken en zoals het dan zo vaak gebeurd, werkte dat alleen maar tegen hem. Edwin beging in het middenspel een onnauwkeurigheid, leek geruime tijd nog net binnen de remisemarge te blijven, maar dat viel toch tegen.

Drama uiteindelijk bij Jan-Willem. In de tijdnood bleek de combinatoire geslepenheid van Miladinovic en onnauwkeurigheid in de combinaties van Jan-Willem niet al te best voor de stelling van onze man. Hij kwam in een toreneindspel terecht dat door alle kenners onmiddellijk als remise werd afgedaan.

Een minimale nederlaag dus, en tot overmaat van ramp een indeling voor vandaag tegen een andere Nederlandse deelnemer, Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*