ECC 2009 – Ronde 4: Chess Club Bolungarvik, IJsland

De vierde ronde heeft weer een zege opgeleverd tegen het IJslandse Chess Club Bolungarvik. De wedstrijd kende een identiek beeld aan de tweede wedstrijd. Twee snelle remises op de topborden en vervolgens lang wachten op het resultaat van de inspanningen op de overige vier borden. Op het moment dat de zaal al bijna leeg was speelden er bij ons nog drie borden.

Overzicht
Overzicht

Vermeldenswaard was dit keer vooral het “snelle” instellen van de klok door de arbiter, op het moment dat er iets misging. Vijftien minuten voor een herstelactie omdat een speler de verkeerde klok had ingedrukt (hier is herstel nodig omdat de klok ook de zetten bijhoud en dat moet correct gaan in verband met met de bijtelling na zet 40) en tien minuten voor het uitdelen van een tijdstraf van twee minuten vind ik toch wat traag.

De hoofdrol was dit keer opnieuw voor onze voorzitter. Rudy kwam als enige tot winst in een behoorlijk regelmatige partij, alhoewel hij het toreneindspel wel iets nauwkeuriger had kunnen spelen.

De meeste spanning was terug te vinden bij de partij van Igor. Na een goede start ging Igor in de fout. Kwam zonder meer slecht te staan, maar de tegenstander wist hier niet mee te doen. De kansen bleven voortdurend keren. In de de slotfase had Igor nog het geluk dat de toren waarmee hij een onreglementaire zet uitvoerde het schaak, waarin hij was blijven staan, niet kon opheffen. De schade bleef nu beperkt tot een tijdstraf en uiteindelijk een puntendeling met op het bord eem dame tegen toren, paard en pion.

Michiel is eindelijk van de hatelijke nul af, maar vrolijk werd hij nog niet. De gehele avond, die we dit keer in de oude binnenstad van Ohrid hebben doorgebracht, bleef hij maar Ta4 mompelen, de simpele winstvoortzetting die hij ergens gemist had.

Ivo tot slot heeft bijna de gehele partij beter gestaan, maar had nergens genoeg voor een zege.

Vandaag weer een sterkere tegenstander (gemiddeld 60 Elo punten per bord meer), maar kansloos zijn we niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*