ECC 2009 – Ronde 3: Husek Wien, Oostenrijk

Na de zege in de tweede ronde kregen we gelijk weer met een bijzonder pittige tegenstander te maken: Husek Wien. Voor Jan-Willem wederom een echte wereldtopper, Nakamura, opnieuw met zwart. Aanvankelijk leek er niet veel aan de hand, maar het vinden van de juiste zetten koste te veel tijd. En zoals het dan vaak gaat stort in de tijdnoodfase de zaak volledig in. Michiel koos voor een variant die tegen een IM met 2400 nog goed te spelen is. Tegen een voormalig wereldtopper als Chernin echter niet. Zijn koningsvleugel werd hardhandig aangepakt, resulterend in stukverlies.

Igor mocht vervolgens wat terugdoen. Hij snackte vanuit de opening twee pionnen, loste daarna zijn ontwikkelingsproblemen en greep makkelijk het punt. Het was gelukkig niet het enige lichtpunt. Dit keer speelde Edwin zich in de spotlights tegen Kyril Georgiev, een GM met ca 2680 ELO-punten. Heel even leek hij in lichte problemen te komen, maar in de eindfase was het toch echt Edwin die het beste van het spel had. Wellicht heeft hij zelfs nog een echte kans gehad, maar de remise was in elk geval dik verdiend.

Rudy was tegen een gelijkwaardige FM vrijwel kansloos. Hij probeerde uiteraard nog heel lang te counteren, maar de tegenstander maakte geen echte fouten. Ivo had weer te maken met een GM. Hij merkte duidelijk dat een speculatief stukoffer tegen dat soort jongens hard wordt afgestraft.

In de vierde ronde een team uit Ijsland, op de eerste vier borden gelijkwaardig we leggen de druk weer op de schouders van Igor en Rudy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*