ECC 2009 – Ronde 2: Moss Schakklubb, Noorwegen

We gaan gewoon verder waar we gebleven zijn. Kortom, we beginnen bij wat voorafging aan de tweede ronde. Michiel maakte maandagochtend de fout nog even goed te kijken naar zijn eerste partij. 14… Dh4 bleek zo goed als zeker winnend (hij had tijdens de partij het vervolg met een paard op b4 gemist). Kortom een dip met vergaande gevolgen. Michiel ging zich voorbereiden/instellen op een partij tegen een jong damestalent (het bleek een jongen), nam verkeerde beslissingen en verloor uiteindelijk. Gelukkig wel op het moment dat de wedstrijd al in ons voordeel beslist was.

Igor en Rudy in actie
Igor en Rudy in actie

Tegenstander was het Noorse Moss. Op de topborden sterk, aan de staart kwetsbaar en daar is goed gebruik van gemaakt. Edwin en Jan-Willem (tegen Miezis) speelden al heel snel remise en konden vervolgens van de zon (het is hier tussen de 20 en 25 graden en bijzonder zonnig) danwel diverse toppartijen gaan genieten. De anderen moesten er voor gaan werken.

Igor stond heel lang gedrukt, maar kon zich uiteindelijk bevrijden met een doorlopende c-pion. Ivo leek aanvankelijk nog wat te hebben, maar de stelling verzande toch vrij snel in remise. En uiteraard was er weer de hoofdrol voor onze voorzitter. Makkelijk spelend drukte hij zijn tegenstander kansloos van het bord daarmee de matchpunten binnenhalend.

Opvallende zaken verder: een rokende buschauffeur die er ook geen probleem mee heeft tijdens het rijden een afgaande mobiele telefoon uit zijn broekzak te halen en vervolgens rijdend een heel gesprek te gaan voeren. Auto’s die hier rondrijden met slechts een werkend licht (gelukkig nog wel een koplamp), een organisatie die wel eist dat er betaald wordt, maar die op het moment dat je met geld dreigt aan te komen weer roept dat er geen kwitanties zijn. T-shirts die er niet zijn, etcetera.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*