ECC 2008 – SK Rockaden Stockholm

Dit werd serieus opgepakt door in de vroege ochtenduren een stevige pot strandvoetbal te organiseren met de boys van Utrecht en HMC. Deze bleven in de eerste ronde ook verstoken van matchpunten, al wist Utrecht wel op het scorebord te komen via knappe remises van Jelmer Jens (Timofeev) en Menno Okkes (Bologan). HMC bleef net als LSG puntloos tegen een voltallig GM-team. Iedereen was kortom gebrand op een goed resultaat in deze match, die via listig countervoetbal gewonnen werd door, hoe kan het anders, ons eigen LSG. Daarmee was de toon gezet voor de rest van de dag.

In ronde 2 werd aangetreden tegen SK Rockaden Stockholm, die in de eerste ronde drie remises wisten te scoren tegen Nisipeanu, Naiditsch en Vallejo Pons. We konden ze dus niet onderschatten, temeer daar ze een ratingoverwicht hadden.

De wedstrijd begon met een snelle remise van Mark, die met wit niks bereikte tegen Robert Baton (2410). Volgende op de scorelijst was Christov, die een makkelijke dag had. Tegenstander Anders Livner (2315) zag een a-pion oprukken maar geen plan om deze tegen te houden, en dus was Christof blij dat Mark al klaar was want reservedames waren nergens te bekennen…

Christov Kleijn
Christov Kleijn

Tom speelde een wat matige Siciliaan en kwam de openingsproblemen nergens in de partij echt te boven. Tegenstander Erik Blonqvist (2418) blonk uit met een fraai gevoerde aanval, waarna Tom zich respectvol mat liet zetten. Rudy had zich voorbereid op Open Spaans, maar tegenstander Erik Hedman (2353) koos 5. d3 en dus werd het een gesloten Spanjaard. Mensen die denken dat ze mij daarmee kunnen foppen, hebben het mis, deze meneer werd rechtlijnig van het bord gekegeld.

Niet onbelangrijk veranderde het oordeel van de stelling nogal op het naastgelegen bord, alwaar Michiel zwaar in de problemen was gekomen na een mislukte opening. Met kwaliteitsverlies kwam hij nog genadig weg, waarna in het eindspel het licht bij tegenstander Anders Olsson (2404) volledig uitging. Na een doldwaze koningswandel naar b3 volgde een simpele combinatie die stukverlies betekende, en een zet later gaf hij nog een kwal weg, waarna het pleit definitief in het voordeel van de onzen gekanteld was. Eelke tot slot had een lastige middag, maar zag tot zijn opluchting dat naast hem reeds voor de beslissende 3½ bordpunten was gezorgd. Dit gaf hem zoveel goede moed dat hij toch nog het smalle pad naar de remise wist te vinden.

Utrecht had een lastige tegenstander met zo te zien veel ervaring, maar niet heel veel ratingpunten. De 6-0 was daarom niet geheel onverwacht. HMC mocht lange tijd genieten van een 3-1 voorsprong (via enkel zwartoverwinningen), maar helaas had HMC nog 2 witborden over, en de trend zette zich door waarna een 3-3 eindstand viel te noteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*