ECC 2008 – Schakklubben av 1911

Zwart is en blijft de favoriete kleur van de spelers van LSG. Dat bleek vandaag opnieuw. Tegen een redelijke Noorse tegenstander (gem. ELO bijna 2300) waren de drie zwartspelers als eerste klaar. Daarbij waren zij ook nog eens goed voor 2½ bordpunt, de basis voor de uiteindelijk 4-2 zege.

Michiel Bosman
Michiel Bosman

Michiel speelde vandaag zijn laatste partij in het toernooi. Er werd door wit duidelijk een puntendeling gewenst. De door Michiel gekozen variant bood daar helaas ook alle mogelijkheden toe. In no-time konden de stukken weer terug in de beginstelling. Een ongewenste extra vrije dag voor een behoorlijk balende Michiel.

Christov was op zijn rustdag goed hersteld van de “klappen” in zijn laatste twee partijen. Hij had werkelijk geen kind aan de tegenstander van vandaag. De derde zwartspeler, Mark, deed na een goede opening een tweetal mindere zetten. het enige gevolg was dat hij weer geheel scherp was en vervolgens ook snel won. Met een TPR van 2550 doet hij het bijzonder goed.

De drie witspelers wilden blijkbaar langer “genieten” van hun partij. Veel meer dan drie remises heeft er voor Eelke, Raoul en Tom echter nooit ingezeten. Wel bereikte Tom iets anders. Na 129 zetten dwong hij in een dame-eindspel met een pion minder remise af. Hij had daarmee de langste partij van vandaag, was ook het langste bezig en zorgde er voor dat we ruim een uur later dan gebruikelijk richting diner konden. Ik heb hem en de anderen al gewaarschuwd dat ik dit “gedrag” niet kan tolereren bij ons eerstvolgende KNSB-competitiewedstrijd. Dat is een thuiswedstrijd met als gevolg dat LSG (lees ondergetekende) de partijen voor publicatie in moet voeren.

LSG blijft in dit Europees kampioenschap overigens goed overeind. Er zijn nu 6 matchpunten na 6 wedstrijden, goed voor voorlopig de 35e plaats. Utrecht doet het met evenveel matchpunten, maar 4½ bordpunt meer nog beter (27e). HMC is compleet uit vorm en staat nu 58e. In de slotronde wacht Iretza Gros, een team met o.a. Loek van Wely.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*