ECC 2006 – Verslag 2

Een beetje laat maar hier dan toch deel 2.

Ronde 2 was tegen Slough Sharks uit Schotland. Dit werd een moeizame 4 – 2 voor de onzen. Eelke verloor, Ivo en ik speelden remise, terwijl Edwin, Sven en Michiel wonnen. Raoul liep door de sneeuw te ploeteren en hield een rood gezicht over van zijn inspanningen.

Ronde 3 tegen King Fisher was een zwaar potje. Snelle remise van Eelke tegen Ulfje Andersson, Edwin schwindelde een toreneindspel naar remise tegen Arkell. Bosman was na 2 zeeslangen toe aan een welverdiende rustdag. Ivo won van IM Cooper, en nulletjes werden gepakt door Bakker (vrouw!) Ketel en ondergetekende. Ik werd gepijnigd in een Spanjaard, maar miste 1 geweldige kans op voordeel, overigens vanuit zeer slechte stelling. Die kans had wel een puntje en dus een matchpunt op kunnen leveren…helaas.

Panorama Fügen
Panorama Fügen

Ronde 4 mochten we tegen Monte Carlo, dit werd een clean sweep! Een verdiende 6 – 0 overwinning, waarbij Bakker de binnenstromende punten gade kon slaan als non-playing rondecaptain. Eelke won overigens van GM Efimov.

Ronde 5 vandaag tegen oude bekenden van Hellir uit IJsland (vorig jaar 4 – 2 voor ons) werd een revanche voor de Noorderlingen. Edwin en Raoul speelden vlotjes remise met zwart, maar Eelke verloor van Stefansson terwijl ikzelf mijn riante stelling liet glippen om vervolgens op zeer sluwe wijze een remise af te dwingen vanuit straal verloren stelling (er waren slechts 3 weerleggingen maar ok…) Michiel verprutste een goed voorbereide (…….) Italiaan en Sven verloor de grip na een prima opening.

Vanavond duiken we met z’n allen vroeg het nest in en hopelijk wordt het morgen weer beter! Over het weer gesproken, het is hier nog altijd fantastisch mooi en inmiddels zijn ze ook uitgejodeld hier tijdens het diner…

Gruss gotti,

Roedi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*