Droomstart iLSG in KNSB internet clubcompetitie

Op zondagavond 1 december speelde iLSG zijn eerste wedstrijden in de KNSB internet clubcompetitie. We scoorden qua matchpunten 100% en qua bordpunten 66%.

Dit geeft ons een goede uitgangspositie om te streven naar de eerste plaats van dit kampioenschap. Eenvoudig zal dat echter niet worden, want in de schaakpartijen op internet doen zich regelmatig totaal onverwachte wendingen voor. Het is eigenlijk onvergelijkbaar met gewoon bordschaak – vooral omdat je je tegenstander niet ziet. Gewonnen stellingen worden verprutst. Verloren stellingen worden gewonnen. Chaos is de normale toestand. Een verkeerde muisbeweging kan je de partij kosten.

Enfin – leuk was het wel. In de eerste wedstrijd tegen OSV ging het nog soepel. We waren gewoon veel sterker, wat goed werd gereflecteerd in de uiteindelijk uitslag van 12½ – 3½. Er werd gespeeld met viertallen volgens het Scheveninger systeem. Dat houdt in dat iedere schaker vier partijen speelt, tegen elk van de vier tegenspelers afzonderlijk. Totaal zijn er dus 16 bordpunten te vergeven.

Scores tegen OSV:
Hazebaas 4, Arthur 4, Nagarjuna 2½, Mikelangelo 2. Totaal 12½ uit 16.

In de tweede wedstrijd werd het zeer spannend, want ESG Dr. Max Euwe was een hele zware tegenstander onder leiding van IM Frank Kroeze, die zelf 3½ uit 4 scoorde. Gelukkig konden we op de andere borden genoeg punten pakken, om uiteindelijk met 8½ – 7½ ook deze wedstrijd op onze naam te schrijven!

Scores tegen ESG Dr. Max Euwe:
Hazebaas 2½, Boterhoofd 2½, Arthur 2, KoningEric 1½. Totaal 8½ uit 16.
Mikelangelo was de toernooileider in deze laatste wedstrijd, waarvoor dank!

Noteer de datum voor de volgende twee wedstrijden alvast in je agenda: zondag 2 februari 2014 vanaf 19.00 uur op PlayChess.

Alle uitslagen en standen zijn hier te vinden.

3 reacties op “Droomstart iLSG in KNSB internet clubcompetitie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*