Doe mee aan de teambattles op zondag

Het fysieke schaak ligt weer even plat. Het Denksportcentrum is dicht en de eerste ronde van de externe is uitgesteld. Gelukkig zijn er alternatieven. Op vrijdagavond lessen en een toernooitje. En op de zondagavond een teambattle.

In het voorjaar heeft Groningen het initiatief genomen om deze teambattles te organiseren. Wij hebben toen met veel plezier meegedaan. En dat gold voor steeds meer verenigingen. Al gauw kwamen er klassen bij. LSG speelde altijd in de hoogste klasse; die werd steeds sterker. Daarom doen we nu met twee teams mee (= 2 verenigingen).

Het staat ieder vrij om te spelen in het team dat hij verkiest. Maar ter indicatie, spelers met een Lichess rating 2100+ spelen in team 1; spelers met een Lichess rating tot 2100 spelen in team 2.
Team 2 zal op deze manier in een klasse terechtkomen waar de spelers van het team meer spelers van hun eigen niveau treffen. Let op: om met een 2e team te spelen hebben we een 2e vereniging aangemaakt (LSG 2); je moet je dus eerst bij deze 2e verenging aanmelden.

Team 1

 1. Heb je nog geen account op Lichess? Maak hem aan op Lichess.
 2. Meld je aan bij team LSG
 3. Klik op het toernooi van deze zondag en meld je voor het toernooi aan via de “neem deel” knop.

Team 2

 1. Heb je nog geen account op Lichess? Maak hem aan op Lichess.
 2. Meld je aan bij team LSG 2
 3. Klik op het toernooi van deze zondag en meld je voor het toernooi aan via de “neem deel” knop.

Zoom voor, tijdens en na afloop

Om het echte teamgevoel aan te wakkeren – of gewoon om even bij te kletsen – stelt Eelco zijn Zoom beschikbaar, voor, tijdens en na afloop van de teambattle; zie mail voor de link.

Opzet teambattles

 • Tijdstip: zondagavond, 20:00-22:00 uur
 • Vorm: Arena, dwz als je partij klaar is kun je direct een nieuwe partij spelen. Je speelt tegen spelers van andere verenigingen; dus niet tegen clubgenoten.
 • Speeltempo: Snelschaken met 3 minuten + 2 seconden increment
 • Puntentelling: Een overwinning levert 2 punten op; een remise 1. Een reeks overwinningen levert extra punten op. Als een speler Berserk speelt, krijgt hij 1,5 minuut en geen increment. Als beloning krijgt hij een punt extra voor een overwinning (3 punten) of remise (2).
 • Eindstand: de hoogste X scores van elke vereniging tellen mee voor de eindstand; in de hoofdgroep is dit de beste 10 spelers; in lagere klassen de beste 6 spelers.

Zie voor een uitgebreidere toelichting de tekst in Lichess onder het toernooi.

We vinden het leuk als je meedoet. Laten we er met elkaar iets moois van maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*