Disconnected

In deze tijden een beladen begrip. Het is lastig om connected te blijven met collega’s, vrienden en familie door de huidige omstandigheden. Voor het schaken zijn er wat online mogelijkheden zoals op deze site te lezen is. De interne op chess.com, de teambattles op lichess.org en de zoom sessies zorgen ervoor dat we toch nog enigszins met elkaar in contact blijven. Wat is er dan frustrerender als je dan tijdens één van deze activiteiten ge-disconnect (is dat een goed Nederlands woord?) wordt?

Het overkwam onze gewaardeerde interne wedstrijdleider Arthur Pijpers (a.k.a. slim_fit). Arthur zorgt er al vanaf het begin voor dat we op vrijdagavond toch nog wat te doen hebben en dat we met een afwisselend programma toch nog een potje kunnen schaken. Als jullie nog suggesties hebben qua speeltempo of opzet, laat het hem dan zeker even weten. Het doel is uiteindelijk om zo veel mogelijk mensen mee te laten doen!

Afgelopen vrijdag werden er 7 rondes rapid (10 min + 5 sec increment) gespeeld en na drie rondes stonden Arthur en ik samen bovenaan met 3 uit 3. Met zwart herhaalden we een openingsvariant die we eerder op het bord hadden gekregen. Ik had er toen nog eens naar gekeken maar was twee zetten later al weer vergeten wat ik moest doen. Tja, ik word ook een jaartje ouder. Uiteindelijk kwamen we in een spannend eindspel terecht waar ik probeerde remise te maken.

Een onverdiend halfje met grote gevolgen. Arthur kon zelfs het toernooi niet meer inkomen en bleef op 3 uit 4 steken en ik won ook de rest van mijn partijen. Uiteraard met het nodige geluk, maar dat hoort er soms ook een beetje bij.

4 reacties op “Disconnected

  1. Kunnen we morgenavond niet gewoon een try-out doen in het DCL? In het kader van het oude normaal, om weer te connecten? Ik ben dat online geschaak wel een beetje zat.

    • Ik vrees dat dat er nog niet echt in zit hoewel ik ook weer graag gewoon een potje zou willen spelen. Misschien straks als het wat mooier weer gaat worden een snelschaaktoernooitje organiseren i.c.m. een BBQ? Ik zal eens een datum gaan prikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*