GM norm voor Arthur Pijpers

Arthur Pijpers heeft  een geweldige prestatie geleverd in het sterke internationale toernooi van Deisizau. Op de slotdag won hij eerst van IM Jacek Stopa (2537). In de slotronde speelde hij remise tegen de wereldtopper  GM Bacrot (2706). Met 7 uit 9 werd hij gedeeld derde, op basis van Buchholz eindigde hij als vijfde. De Chinees Li Chao (2730) was met 8,5 uit 9 oppermachtig.

De 7 uit 9 levert Arthur niet alleen een fors aantal ELO-punten op, maar, zo is nu eindelijk ook op de site van de toernooi organisatie te lezen ook een GM-norm: “Sogar über eine GM-Norm darf sich Arthur Pijpers (Foto unten) aus den Niederlanden freuen. Pijpers erzielte 7,0 Punkte und verdiente sich den Lohn durch ein abschließendes Remis gegenn Etienne Bacrot.”

Arthur, van harte!

De tweede LSG-er in Deisizau was helaas minder succesvol. Raoul van Ketel eindigde met 5 uit 9 in de middenmoot.

11 reacties op “GM norm voor Arthur Pijpers

 1. Hoe zit het met een GM-norm? Als hij een tegenstander mag ophogen? Overigens lijkt het wel of zijn tegenstander uit de derde ronde (Duitser met 2164) zich heeft teruggetrokken. Zijn uitslagen worden dan ‘verwijderd’ en ik heb dan geen idee hoe het met Arthur’s norm zit. Iemand?

  • Arthur speelde in de 3e ronde tegen Lorscheid (FM, 2239), maar het lijkt alsof al zijn resultaten uit de uitslag zijn geschrapt. Als deze partij gewoon meetelt, lijkt het me dat hij een GM norm heeft gescoord.
   7 uit 9 tegen 2389 (na ophogen van 1 tegenstander van 2064 naar 2200).
   3x GM, 1x IM en 2x FM is ook voldoende titelhouders en 6x GER, 2x POL en 1x FRA lijkt me ook voldoende verschilende federaties…

 2. Folkert, we komen net terug van de prijsuitreiking en ik wilde een nieuwsbericht plaatsen. Maar je bent me voor, heel goed. Morgenochtend enkele analyses van Arthur.

  Vanaf deze plaats: nogmaals gefeliciteerd!

 3. Arthur, proficiat! +5 score en ongeslagen. Op gelijke hoogte geëindigd als o.a. Naiditsch en Bacrot. GM norm en 22.3 Elopunten erbij. Grote klasse.

 4. Arthur, nogmaals gefeliciteerd met dit geweldige toernooi! Dit is ook het beste antwoord op iedereen die de afgelopen weken het woord post-IM-dip in de mond heeft genomen! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*