Daan Binnendijk verovert derde positie in rapidtoernooi

Sinds het begin van de zomer is een aantal van onze leden besmet met het damvirus. Tot dusver is het aantal geïnfecteerden beperkt gebleven tot een zestal personen, maar het risico bestaat dat het virus zich verder zal uitbreiden. Vormt deze besmetting een gevaar voor onze vereniging?

Eén van de voordelen van een algemeen denksportcentrum is de mogelijkheid tot “kruisbestuiving”. Er zijn bridgers die gaan schaken en vice versa. Nu zijn er opeens 6 schakers die gaan dammen! Voor het Leids Damgenootschap met zijn 21 leden betekent deze onverwachte aanwas een kleine schok. Vooralsnog vormen deze schaakdammers op het bord echter geen enkele bedreiging voor de routiniers van de damclub.

Als kleine fruitvliegjes worden wij weggeblazen. Dat gaat overigens op een hele vriendelijke en gastvrije wijze. Al te grote blunders mogen wij terugnemen. En na afloop wordt ons geduldig uitgelegd wat we fout deden en hoe we het beter hadden kunnen doen. Inmiddels trappen wij niet (al te vaak) meer in de Haarlemmer.

De zes schakers hebben besloten ook gezamenlijk mee te doen aan de Provinciale Clubcompetitie van de Zuid-Hollandse Dambond. Uiteraard in de laagst mogelijke klasse. Wij vertegenwoordigen het viertal LDG 2 in de derde klasse.

De vraag is alleen nog in welke formatie wij dat strijdperk zullen betreden. Is Eelco sterker dan Wim? Is Quirinius sterker dan Eric? Is Daan sterker dan Robert? Zeker is slechts dat we allemaal beginnelingen zijn. Met uitzondering misschien van Daan, die vroeger ook bij Rijnsburg heeft gedamd. In de zomercompetitie van het LDG staat hij voorlopig op de derde plaats in de ranglijst. Dat is wel een wat vertekend beeld, want Daan heeft pas 2 partijen gespeeld. Maar daaruit reeds 4 punten gescoord, een van de merkwaardigheden waar wij schakers nog even aan moeten wennen.

Deze zomercompetitie van de dammers vindt de hele zomer (tot en met 21 augustus) plaats op woensdagavonden vanaf 20.00 uur in het denksportcentrum. Het staat iedereen vrij om zich hiervoor kosteloos aan te melden. Ook is het op deze woensdagavonden mogelijk om gewoon te komen schaken met leden die nog niet zijn geïnfecteerd of immuun zijn voor het damvirus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*