Corona legt (schaak)wereld lam; LSG biedt online alternatief

Het Coronavirus en alle maatregelen om verdere verspreiding zo veel mogelijk tegen te gaan hebben de wereld in zijn greep. Ook de schaakwereld. En natuurlijk heeft dit ook gevolgen voor LSG. De Rijksoverheid heeft besloten dat sportverenigingen moeten sluiten; op dit moment geldt deze maatregel tot 6 april, maar wij houden er rekening mee dat deze maatregel wordt verlengd.
Gelukkig hebben wij schakers ook de mogelijkheid om ons spel online te spelen. Daarom bieden we de leden van LSG een alternatief op de vrijdagavond via Chess.com. Vrijdag 27 maart organiseren wij een rapidtoernooi voor onze leden; jullie zijn hierover per mail geïnformeerd. Het plan is om elke vrijdag online te spelen, zolang we niet bij elkaar kunnen komen.
Inmiddels zijn er tal van activiteiten stilgelegd of uitgesteld; hieronder een kort overzicht.

Senioren
– Het persoonlijk kampioenschap van de Leidse Schaakbond is stilgelegd tot 6 april; of en hoe dit toernooi daarna wordt hervat is nog niet bekend.
– De competitie van de Leidse Schaakbond is stilgelegd tot 6 april; of en hoe deze daarna wordt hervat is nog niet bekend.
– De KNSB competitie is stopgezet; voorstel KNSB aan de regionale bonden: geen degradatie, geen promotie (nb: er is een voorstel voor promotie van enkele teams om het gat in de 1e klasse aan te vullen, deze bestond uit 19 teams). Er wordt een nieuwe indeling gemaakt voor volgend seizoen. Voor de Meesterklasse wordt mogelijk een uitzondering gemaakt; de KNSB is met de betrokken verenigingen in gesprek over alternatieve data.
– De KNSB bekercompetitie is stopgezet.

Jeugd
– 7e De Zwaluw Toernooi, Groepen 3,4 en 5 basisscholen op woensdag 1 april gaat niet door; nieuwe datum is nog niet bekend.
– Alle individuele Nederlandse jeugdkampioenschappen dit voorjaar worden geschrapt. Dit betreft:
* NK E Waalwijk, 10 – 11 april; nieuwe datum is nog niet bekend
* NK ABC Almelo, 25 april – 1 mei; mogelijke nieuwe data 10-16 augustus
* NK D Rijswijk, 21 – 23 mei; nieuwe datum is nog niet bekend
* Nationale Pupillendag (NK FGH) Maastricht, 20 juni; nieuwe datum is nog niet bekend

Vragen
NOC*NSF heeft een pagina opgesteld met veel gestelde vragen over Corona en de gevolgen voor de sport; deze is te vinden via deze link.
Voor vragen over Corona en LSG kunt u zich wenden tot een van de bestuursleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*