Change the game in Theater Ins Blau

Dat kunst, maatschappij en schaken nauw met elkaar verweven zijn, blijkt wel weer uit onderstaand theater project.Schaken staat in de belangstelling. Ditmaal geen Queens Gambit, maar een waar theaterstuk. We hebben daarom een aankondiging gekregen van Theater Ins Blau.

2, 3 & 4 September CHANGE THE GAME in Theater Ins Blau (Leiden):

Een gewaagde multidisciplinaire fysieke voorstelling die de politieke kaders van onze maatschappij onderstreept: determinisme, sociale klasse, migratie en burgerschap. Deze voorstelling is gebaseerd op de succesvolle graphic novel Un monde en pièces van Gaspard & Ulysse Gry.

“Wat als onze maatschappij een gigantisch schaakbord was? Tussen manipulatie, corruptie, angst voor migratie en de opkomst van het totalitarisme schetst deze politieke thriller de huidige gebeurtenissen van een samenleving, die in de neergaande spiraal van een vernietigend spel zit.” Gaspard & Ulysse Gry

K&A transformeert deze 2D leeservaring naar een “totaalervaring”. Deze schaakwereld komt tot leven op het podium met negen internationale fysieke performers en prikkelende technologische middelen. Via een koptelefoon hoort het publiek de ruisende geluiden van een stedelijk landschap die zich vermengen met een energieke soundscape van percussie. Toespraken, dialogen zowel als de verborgen gedachten van de personages manipuleren de gedachten van de toeschouwer. Op zijn eigen telefoon ontvangt het publiek via een speciaal ontwikkelde webapplicatie, berichten die de personages met elkaar uitwisselen en het krijgt zelfs toegang tot de personages achter de schermen dankzij beveiligingscamera’s. Met deze uitdagende enscenering wordt het publiek in het midden van New Ebony gedropt. Wie heeft het spel in handen?

Gebaseerd op : https://un-monde-en-pieces.com

Premiere: https://theaterinsblau.nl/programma/7219/Change-the-game-(premiere)

Meer weten? https://www.k-and-a.co/CHANGETHEGAMEFILE/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*