Casper Schoppen wint HSG Open, Eelke Wiersma verslaat GM L’Ami.

Afgelopen weekend (21-23 juni) werd in Hilversum voor de 14e maal het HSG Open gespeeld. Er waren ook dit jaar weer diverse LSG-ers van de partij waarbij vooral Casper Schoppen en Eelke Wiersma zeer goede resultaten lieten zien.

Casper gaat na zijn eindexamen (minimaal) een jaartje besteden aan het schaken en is in ieder geval van plan om snel grootmeester te worden. Dat zal zeker gaan lukken en zijn gedeelde eerste plaats bewijst nog maar eens hoe goed hij nu al is. In de 4 ronde speelde hij remise tegen Loek van Wely en in ronde 5 en 6 versloeg hij achtereenvolgens de sterke IM Hugo ten Hartog en GM Friso Nijboer. Ondanks een hogere TPR moest Casper toch genoegen nemen met een tweede plaats op basis van weerstandspunten, maar uiteraard was dit een indrukwekkende prestatie!

De andere speler van LSG IntelliMagic was Eelke Wiersma. Eelke begon moeizaam met een bye en een remise tegen een laag gerate speler, maar kwam daarna aardig op stoom. Het is dat hij zijn goed tot gewonnen stelling in de laatste ronde tegen IM Thomas Beerdsen niet wist te winnen, anders was hij zelfs nog gedeelde 3e geworden. Nu werd het een gedeelde 4e plaats met 4½ punt. Een totaal wat ook LSG-er Wim Heemskerk wist te verzamelen.

Het hoogtepunt van Eelke was de fraaie overwinning tegen GM Erwin L’Ami die hij zelf van commentaar heeft voorzien.

Verslagen en uitslagen zijn te vinden op de website van het HSG Open.

1 reactie op “Casper Schoppen wint HSG Open, Eelke Wiersma verslaat GM L’Ami.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*