Casper Schoppen is grootmeester!

Casper met de Noteboombeker
Hij zal nog even moeten wachten tot het volgende FIDE congres voordat hij officieel benoemd zal worden, maar afgelopen week haalde Casper zijn derde en laatste norm in Hamburg. Zijn rating was al eerder boven de benodigde 2500 en daardoor heeft hij voldaan aan alle eisen die nodig zijn om de titel aan te vragen. Daarmee heeft hij zijn overwinning in het Noteboomtoernooi een uitstekend vervolg gegeven.

Casper speelt sinds 2016 voor LSG in het eerste team. Hij was toen 14 jaar en al een van de meest talentvolle jeugdspelers in Nederland. Dat bleek wel toen hij in 2017 de titel Internationaal Meester binnen haalde. Het was toen ook al duidelijk dat hij grootmeester zou worden, de vraag was alleen wanneer. Casper is een enorme liefhebber en hij had dan ook de ambitie om zo snel mogelijk GM te worden en dat is nu gelukt. Eerdere normen werden behaald in Groningen en Dieren. Een prachtige prestatie. Van harte gefeliciteerd!

Het toernooi in Hamburg was niet heel bekend en ook niet live te volgen. Alle statistieken zijn te vinden op chess-results.com en hieronder is de eindstand te zien. Casper zal later nog een partij van commentaar voorzien. Alle partijen van het toernooi kun je al wel naspelen.

3 reacties op “Casper Schoppen is grootmeester!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*