Casper Schoppen aan kop bij Open NK Dieren

Met een overwinning in de 6e ronde tegen koploper Thomas Beerdsen, heeft Casper de koppositie veroverd op het open Nederlands Kampioenschap in Dieren. Die koppositie deelt hij met Nederlands Kampioen Lucas van Foreest. Vandaag treffen Casper en Lucas elkaar in de 7e ronde, vanaf 13.00 live te volgen.Na zijn eindexamen heeft Casper volop tijd om te schaken. Zo speelde Casper in Hilversum het HSG Open dat hij samen met Loek van Wely won. Vervolgens reisde hij naar het Europees Kampioenschap voor Jeugdlandenteams in Pardubice. Het Nederlands team met Lucas, Casper, Robby, Liam en Siem behaalde daar een tweede plaats achter Duitsland. Met 4,5 uit 5 was Casper een belangrijke steunpilaar.
En passant doorbrak hij in Pardubice de elogrens van 2500. Hierdoor heeft Casper nog 1 Grootmeesterresultaat nodig om de titel te kunnen aanvragen. Of dit in Dieren gaat lukken is overigens de vraag. Doordat er minder dan 20 deelnemers met een andere dan Nederlandse nationaliteit zijn, moet hij minimaal 4 tegenstanders met een andere nationaliteit treffen. Dit betekent dat hij in de beide slotronden tegen een buitenlander ingedeeld moet worden. Dat is nog even afwachten, maar zoals gezegd, nu eerst tegen Lucas.
In Dieren gaat het natuurlijk om het Open Nederlands Kampioenschap. Die Grootmeestertitel komt vanzelf. Donderdag is de slotronde en dan als een haas naar Bratislava waar hij vrijdag begint aan het Europees Jeugdkampioenschap. Het zijn drukke tijden.

1 reactie op “Casper Schoppen aan kop bij Open NK Dieren

  1. In de slotronde helaas Roeland Pruijssers naar remise laten ontsnappen, maar wel zeker van de gedeelde eerste plaats en volgens mij zeker ook kampioen op weerstandspunten. Casper, gefeliciteerd met dit prachtige resultaat ! En veel succes in Bratislava. (dat laatste geldt uiteraard ook voor Timo en Alisha)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*