Timo Yeh gedeeld tweede en Alisha Warnaar derde bij NK-jeugd

Met een snelle zege met de zwarte stukken tegen de op papier veel sterkere Roger Labruyere stelde Timo Yeh vanochtend al vroeg tenminste een derde plaats veilig bij het NK jeugd C. Het is uiteindelijk een gedeeld tweede plaats met Eline Roebers (2077) geworden. Op de toernooisite staat sinds 13:50 te lezen : “Omdat Eline een KNSB talentstatus heeft die recht geeft op uitzending naar het EK is er geen barrage nodig in de Jeugd C. Ook Timo mag naar het EK!” Timo van harte gefeliciteerd met deze prachtige prestatie! Kampioen is rating favoriet Khoi Pham (2140), die met 7,5 uit 9 een punt meer scoorde dan Timo en Eline.
Bij de B-jeugd leed Chi Yun Cchung in de slotronde een nederlaag tegen mede koploper FM Jonas Hilwerda (2312) Helaas viel hij hierdoor terug naar de (ongedeelde) vierde plek, maar met een plusscore (4,5 uit 7) en een zeer goede TPR heeft hij hoe dan ook een geweldige prestatie neer gezet. Alisha Warnaar stelde met een zege in de slotronde bij de A-meisjes tegen Marlinde Waardenburg haar derde plek veilig. Haar start was niet geweldig, maar haar eindsprint van 3 uit 3 maakte veel goed. Uitgebreide verslagen, foto’s en alle partijen zijn terug te vinden op de toernooisite.
De partij uit de laatste ronde van Timo:

8 reacties op “Timo Yeh gedeeld tweede en Alisha Warnaar derde bij NK-jeugd

  1. Timo, gefeliciteerd! Geweldig resultaat. Leuke slotcombinatie met 26…Txe4 en dat na slechts 20 seconden denken!

  2. Chi Yun heeft het niet gered tegen Jonas Hilwerda. Maar hij heeft een geweldig toernooi gespeeld met 2 punten overscore!

  3. Website van het NK meldt: Omdat Eline een een KNSB talentstatus heeft die recht geeft op uitzending naar het EK is er geen barrage nodig in de Jeugd C. Ook Timo mag naar het EK!

  4. Gefeliciteerd Timo! De Leidse schaakjeugd doet het prima met oa. een fraai kampioenschap bij de meisjes onder 16 van Cato de Zoeten van Voorschoten!

  5. Timo, Alisha en Chi Yun van harte gefeliciteerd met jullie buitengewoon goede presteren op het NK.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*