Blunderfestijn bij LSG 7

De dag begon slecht; Peter meldde zich ziek. Nog 5 mensen gebeld maar die konden allemaal niet dus dan maar met 7 man naar Zaandam. Het leeglaten van bord 4 bleek echter niet doorslaggevend want er werd aardig wat afgeblunderd. Zie de bordverslagen. Zoals een van de teamleden zei: “waas in mijn kop; ga bij Freud te rade”.
Een verslag van captain Luuk Hoogeveen.

Bord 1 Gregor Waskowsky – Machiel Moes
Ja d4 d5 en zo ging het een tijdje door. Niet een partij om veel woorden aan vuil te maken. Op zet 23 verloor ik een pion, niet veel later nog één. Tja, inmiddels in het eindspel aangekomen, twee koningen en alleen nog pionnen. Wit was één zet te laat om een pion op f5 te ondersteunen. Toen die verloren driegde te gaan, leek mij het een goed idee om op te geven. Drie en veertig zetten en een illusie armer.

Bord 2 Sjaak Veth – Rob Uittenbogaard
Het had zo’n mooi weekend voor me kunnen zijn. Vrijdag in de interne een stevige partij afgeleverd tegen Henk van der Scheer. Had een gewonnen stelling bereikt maar verklootte (excusez le mot) het eindspel. Desondanks met opgeheven hoofd (tevreden over het getoonde spel) naar Saende/Zaandam. Daar trad ik aan met zwart aan bord 2.
In een gesloten Catalaan stond ik gelijk na een paar zetten in de opening.


Al met al teleurstellend qua resultaat; desalniettemin toch tevreden over het spel tot aan de blunders.

Bord 3 Luuk Hoogeveen – Ibrahim Mashal
In het begin van de partij had ik een klein plusje maar ik verloor het initiatief waardoor mijn tegenstander het plusje overnam. Niet veel maar hij stond beter. Het had echter allemaal teveel energie gekost en in lichte tijdnood gaf ik eerst een pion weg en de zet later blunderde ik finaal want liet mat in 1 toe.

Bord 4 Niet gespeeld i.v.m. ziekte Peter

Bord 5 Chris Molsbergen – René Kanninga
Mijn partij met wit aan bord 5 in Zaandam begon heel spectaculair: 1.e4 e5 2.Pf3 Pf6 3.Lc4 Pxe4 4.Pxe5 d5. Daarna ontwikkelde het zich in rustig vaarwater. Het middenspel bleef licht in mijn voordeel, zeker toen mijn tegenstander zich op de c-lijn concentreerde terwijl ik het centrum als focus had. Dat leverde me zelfs 2 pluspionnen op!
Helaas maakte René gebruik van een zwakte in mijn koningsstelling waardoor ik de pionnen weer verloor!?
Op de 50e zet bood hij remise aan waartoe ikzelf ook al besloten had: logisch resultaat na een leuke partij.

Bord 6 Erwin van Oeffel – Ryanne Turenhout
Ryanne kreeg een loperoffer op h7 voor haar kiezen. Ze durfde het niet aan te nemen en ging daarna de bietenbrug op. Het offer aannemen en daarna een smal verdedigingspad bewandelen had een gewonnen stelling opgeleverd. Fritz gaf –4.

Bord 7 Frank Cools – Àhmet Bozkurt
Tevreden over het verloop van mijn partij. Steeds met wit het initiatief. Echter na de enige juiste zet (Komodo) a tempo geef ik in een vlaag van verstandsverbijstering op. Meende een volle toren te hebben verloren. Hetgeen ik pas bij thuiskomst constateerde dat dit niet zo was. Mijn tegenstander zal zich ook afvragen wat mij mankeerde. Gaf sportief toe steeds minder te hebben gestaan. Waarbij bij doorspelen mogelijk de betere schaker had opgestaan. Jammer had mooi eindspel kunnen opleveren en wellicht nog een half of heel punt voor LSG 7.

Bord 8 Albert Oole – Jeroen Peper
Mijn tegenstander speelde het Londen systeem; ik ben altijd blij dat te zien, want moeilijkheden vanuit de opening hoef je niet te verwachten. Kort na de openingsfase had ik een pion op c4, wat onder andere b3 als vluchtveld voor mijn tegenstanders paard op d4 wegnam (althans, ogenschijnlijk). Na … e5 zag mijn tegenstander echter niet dat mijn c-pion was gepend aan mijn dame op c5, zodat … cxb3 niet eens had gekund en gaf het paard op voor een pion. Hierna ging het van een leien dakje en won ik uiteindelijk een dame versus toren eindspel.

ZSC-Saende 3 LSG 7
Moes, M.J.G. (Machiel) 1767 Waskowsky, G. (Gregor) 1531 z-w 1 – 0
Veth, S. (Sjaak) 1680 Uittenbogaard, R. (Rob) 1563 w-z 1 – 0
Mashal, I. (Ibrahim) 1626 Hoogeveen, L. (Luuk) 1625 z-w 1 – 0
Water van de, M.J. (Mels) 1613 NO 0 w-z 1R – 0R
Kanninga, R. (René) 1696 Molsbergen, C.J. (Chris) 1397 z-w ½ – ½
Oeffel van, E. (Erwin) 1533 Turenhout, R.L. (Ryanne) 1474 w-z 1 – 0
Bozkurt, H. (Àhmet) 1365 Cools, F.G. (Frank) 1582 z-w 1 – 0
Oole, A.M. (Albert) 901 Peper, J.P.C. (Jeroen) 1650 w-z 0 – 1
Gemiddelde Rating: 1523 Gemiddelde Rating: 1546 6½-1½

 

1 reactie op “Blunderfestijn bij LSG 7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*