“Bloed”

Er zat maar zo bloed aan de wand na ronde 5. Her en der werden mooie duels uitgevochten. Joris Kuipers zette zijn paard net niet helemaal lekker aan de rand van het bord en de oeidegelijke Oei kreeg steeds meer ruimte en druk. Dat werd beloond met een punt. Frans Erwich hield keurig Wim Heemskerk op remise, waarbij Wim wel her en der een kans heeft gemist.

Kansen missen was het ook het thema in mijn eigen partij. Raoul van Ketel overspeelde mij in het middenspel, kwam gewonnen te staan, maar koos voor een nog actievere zet, dan gewoon een 2de pion winnen. Opeens kreeg ik kansen en in plaats van de noodrem koos Raoul voor damewinst. Normaliter aan te bevelen in het schaken, maar ik kreeg er 3 lichte stukken voor en alle lijnen naar de koning. Van straalgewonnen ging het naar straalverloren. Geheel in de stijl van de partij verprutste ik vervolgens het straalgewonnen eindspel van 2 lichte stukken en een pion meer tegen de toren en verloor zelfs nog. Het leek wel jeugdschaak.

Daan Vernooy deed het tegen Stanley Bingen een stuk beter. Net wat beter uit de opening, net wat beter in het middenspel, en dan wel gewoon rustig afmaken. Zou zomaar een partij kunnen zijn voor de training voorafgaand aan de interne avond, ware het niet dat deze volgende week in verband met herfstvakantie een keer niet doorgaat.

Normaliter staat onderaan een stukje als deze “Klik hier voor de volledige uitslagen + stand”. Welnu, uw wedstrijdleider intern was zo blij dat iedereen zijn uitslagen had ingevuld, dat hij van schrik nogmaals ronde 4 naar de stick kopieerde en niet ronde 5. Dus stand + uitslagen liggen heerlijk rustig te wachten in een laptop in een kast. We gaan met gezwinde spoed pogingen doen het zo spoedig mogelijk online te krijgen. Enige geluk bij ongeluk is dat we dan ook de externe uitslagen van onze broeders in LSG 5 direct kunnen verwerken, want terwijl wij dinsdagnacht het bloed van de muur sopten, streden zij voor onze eer uit en tegen Leiderdorp 1.

De stand vindt u hier.

Results of Round 5

Bd White Black Results
1 Heemskerk,W.(Wim) Erwich,F.A.G.M.(Frans) ½ – ½
2 Termeulen,A.(Albert) Pijpers,A.(Arthur) 0 – 1
3 Straver,R.(Robert) Ketel,van R.A.(Raoul) 0 – 1
4 Peut,van de A.A.(Aart) Walraven, M. (Maurice) 1 – 0
5 Gevers, E. (Ernst) Schoonman,I.M.(Ivo) 1 – 0
6 Lankveld, van K. (Koen) Bakker,J.P.A.(Joop) ½ – ½
7 Wissen, van M. (Michiel) Wit, de P (Puck) 1 – 0
8 Oei, H.I. (Ik) Kuipers, J. (Joris) 1 – 0
9 Weert,de C.W.J.(Chris) Binnendijk, W. (Wilfried) ½ – ½
10 Kuiper,M.(Chiel) Versluys, R (Rob) 1 – 0
11 Uittenbogaard,R.(Rob) Graaff, de RAG 1 – 0
12 Molsbergen, C. (Chris) Helfferich,G.(Gert) 1 – 0
13 Vernooy, D (Daan) Bingen,S.S.R.(Stanley) 1 – 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*