Bekerteam onderbond haalt finale

Het Leisb bekerteam heeft zich gisteravond ten koste van Philidor geplaatst voor de bekerfinale. Het loten was de vorige keer zo goed bevallen dat ditmaal vier houten bordnummertjes in een plastic zak de beslissing moesten gaan brengen over onze bordvolgorde. Resultaat: 1. Coenraad 2. Peter 3. Henk en 4 resteerde voor mijzelf.

Tegenstander Philidor was enigszins verzwakt doordat de sterke Van Briemen niet afgereisd was naar het Denksportcentrum. Twee potjes van drie kwartier pppp, zonder increment. In de eerste serie zag ik na een uur spelen drie goede tot zeer goede (Coenraad) stellingen zodat ik besloot remise aan te bieden tegen Braggaar sr. Ik was afgeweken van mijn geplande voortzetting en kwam er drie zetten later achter dat ik zo ongeveer opnieuw kon beginnen. Met de stellingen op de overige borden leek het mij zaak niet te gaan forceren. De eerste tegenvaller was dat Peter tegen zoon Braggaar in zijn mooie toreneindspel diverse winstkansen liet liggen, remise. Coenraad tikte vervolgens het goede paard tegen slechte loper eindspel feilloos uit middels zetdwang tegen Sharshow. Tot slot was Henk een beter staand toreneindspel aan het winnen tegen Koes. Van de vijf resterende minuten op de klok trok Henk er bijna twee uit om een redelijk voor de hand liggende voortzetting te produceren, waarop ik hem maar eens remise liet aanbieden. Dat werd geweigerd. De versnelling ging er niet echt op bij Henk, al bleven er wel goede zetten uitkomen die zouden gaan leiden tot torenwinst. Echter met nog 45 seconden zou het vrijwel zeker niet gaan lukken om de vis tijdig op het droge te krijgen. Dus wederom remise aanbod, dat nu wel werd aangenomen. Laconiek commentaar van Henk “met de increment erbij had ik het toch wel gered?”. Nou die was er juist niet! 2 1/2 – 1 1/2 voor.

In de tweede serie kreeg ik zelf snel een stuk kado toen de tegenstander zich verrekende. De snelle rekenaar had al geconstateerd dat een remise uit de resterende drie partijen voldoende zou zijn, aangezien bij 4-4 het laatste bord afvalt. Maar zover lieten we het uiteraard niet komen. Middels een fraaie aanvalspartij drukte Coenraad het winnende punt! (zie partij) Peter baalde van zijn openingsopzet maar knokte naar remise. Henk leek lange tijd aan de winnende hand na een offer van de tegenstander maar verslikte zich toch in de complicaties zodat Philidor de eer kon redden. 5-3 overall.

De finale is tegen AAS. Daarna volgen er nog een finale tegen de winnaar van de Haagse Schaakbond en de winnaar daarvan mag dan weer tegen de winnaar van de Rotterdamse Schaakbond. We hopen dus nog even door te gaan!

2 reacties op “Bekerteam onderbond haalt finale

  1. ik denk dat Coenraad deze partij al een paar keer thuis op het bord gehad heeft… een natte droom voor elke snelle draker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*