Bekerduel gaat interne strijd beslissen

De 9de ronde van de interne competitie stond een beetje in de schaduw van het kampioenschap van LSG 4. Daar was niets mis mee, want voor een kampioenschap gaan schakers graag even in de schaduw staan. De interne competitie wordt dit jaar overigens beslist door een bekerduel. Een aantal heren neemt deel aan een duel volgende week en hun uitslagen zullen als ‘interne wedstrijden’ verwerkt worden. Aangezien de stand aan kop behoorlijk spannend is, kan een slechtere (of betere) prestatie van Arthur in de beker dan Jan-Willem in theorie het interne toernooi beslissen. Maar regels zijn regels. Niet te verwarren met het prikkelende gezegde “Maar egels zijn egels”.

Omdat zowel LSG 4 als LSG 6 speelden was het weer eens druk in de speelzaal. 32 schakers extern en 20 intern. Dat maakt exact 78, indien je er door onverklaarbare redenen 26 bij optelt. Zoals al aangegeven gaat het tussen Arthur Pijpers en Jan-Willem de Jong. Eerstgenoemde versloeg Rudy van Wessel. Geen idee hoe, waarschijnlijk door te schaken. Tweede genoemde versloeg een niet nader te noemen persoon, in 56 zetten nadat de partij een zet of 55 redelijk remise was, maar wel steeds ietsje moeilijker voor mister anoniem dan voor Jan-Willem.

Eric van het Hof speelde een instructieve pot tegen Erik Oosterom. De c won het van de k, hetgeen maar weer eens bewijst dat Eric-en het beter hebben op aarde dan Erik-en. EriK sloeg rond zet 10 met zijn zwarte dame de witte pion op b2. Iedereen in de schaakwereld weet dat Moses eigenlijk met 11 geboden naar beneden kwam, maar er 1 heeft laten vallen. Omdat hij niet kon vermoeden dat schaken echt wereldwijd zou uitgroeien tot een bekende sport liet hij het maar liggen. Er stond op: “Gij zult nooit met uw Dame op b2 (of b7) pakken, ook al is het go(e)d.” EriK, kennelijk niet bijbels aangelegd, wist niet van het elfde gebod en sloeg de pion op b2. Een zet of 10 later stond hij een stuk en een stelling achter, die hij beide moest inleveren om zijn dame op b2 te redden. Met een hemels gevoel ging EriC naar huis.

Mijn dank tot slot aan Rob U. die zich opofferde nadat de wedstrijdleider intern een speler was vergeten in te delen en eigenlijk daardoor een andere speler – die ook nog een mooi won – zou hebben moeten teleurstellen. Dus heer Bingen, neem volgende keer bloemen mee voor Rob!

Uitslagen 9de ronde

Bd White Black Results
1 Pijpers, A. (Arthur) Wessel, van R.B.W. (Rudy) 1 – 0
2 Jong, de J.W. (Jan-Willem) Straver, R. (Robert) 1 – 0
3 Hof, van ’t E.C. (Eric) Oosterom, E. (Erik) 1 – 0
4 Bosse, van den B. (Bart) Bakker, J.P.A. (Joop) 0 – 1
5 Heemskerk, W. (Wim) Erwich, F.A.G.M. (Frans) 1 – 0
6 Hoogeveen, L. (Luuk) Bloothoofd, G. (Gerrie) 0 – 1
7 Schenkelaars, R. (Robin) Kettenis, J. (John) ½ – ½
8 Walraven, M.G.A.M. (Maurice) Kuiper, M. (Chiel) 1 – 0
9 Molsbergen, C.J. (Chris) Vernooy, D. (Daan) ½ – ½
10 Bingen, S.S.R. (Stanley) Wit, de P. (Puck) 1 – 0

 

 

 

 

2 reacties op “Bekerduel gaat interne strijd beslissen

  1. Nou Robert, hoe heb je het kunnen missen! Der Rudy heeft 38 keer zijn partij voorgespeeld aan wie hem maar wilde zien. Hij ging nu niet eens een keer op zijn Rudy’s winnen, hoewel dat waarschijnlijk het beste was…nee hij vloog de Pijp naar zijn keel, zodat deze al snel moest vluchten in een interessant maar waarschijnlijk verliezend stukoffer. Op het moment dat geoogst kon worden zette Rudy net even niet doortastend genoeg door waardoor Arthur er als de kippen bij was om het roer over te nemen en de partij met een fraaie mataanval kon bekronen. Althans zo heb ik de partij meegekregen als 1 van de 38! 😉

  2. Hulde voor de leuke samenvattingen, moet minstens een nominatie voor de inktaap opleveren(cat.oeuvre).
    Rest nog een prangende vraag: wie is toch die anonieme speler.

    Groeten John

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*